Idag är det min dag...
...och då menar jag inte morsdag utan att jag har namnsdag idag, hhi. Jag delar dagen med alla andra Pernillor och Petrinellor...läste att det finns ungefär 13.700 som heter Pernilla, så jag är ju inte direkt ensam... Jag har blivit grattad idag och det uppskattar jag men det här med namnsdag har jag aldrig tagit så viktigt, men ändå kul med uppvaktning ju...

Idag är det 6 dagar kvar till älskingens och mitt bröllop:)... har pysslat en del hel idag med saker inför bröllopet, sammanlagt kanske 6-7 timmar... jisses vad vi kommer att ha mycket fritid sen, hehe. 

Just nu bara längtar jag tills det blir lördag, vill vara där tillsammans med min underbare älskling och bara njuta av dagen och av kärleken...ska bli så kul att träffa alla gäster oxå...

Vill önska alla mammor där ute ett stort grattis på morsdag, idag.

KRAM
//Pernilla

8 dagar kvar...
Det är nedräkning som gäller...nästa fredagkväll är jag nog lite mer nervös än vad jag är nu...undrar hur det ska bli med tanke på hur känslig jag är just för tillfället. Jag kan börja gråta för allt, men givetvis är det bara glädjetårar.

Det blir mycket tjat om bröllopet känner jag men just nu lever vi bara bröllop. Känns som om allt annat inte finns just nu. 

Älskingen ska jobba hemma på måndag och har sedan semester resten av veckan. Jag har "pausat" min arbetsträning och vi kommer att börja jobba igen den 9/6, som äkta makar då:)

Just nu doftar hela vår lägenhet min parfym inför bröllopet. Vi har köpt nya parfymer inför bröllopet på Parfymeri M här i stan och de har verkligen varit hur gulliga som helst. Jag skulle få en liten provförpackning av min parfym, för att ha med mig på den stora dagen, men de fick inte in fler och då fixar den ena kvinnan som jobbar där med att jag får hennes prover som hon hittat i sin handväska. Så supergullig ju:) Idag hämtade jag dem, det var två stycken, lite mer i den ena och mindre i den andra. Men så nu ikväll när jag skulle packa upp dem så tappar jag den ena, givetvis den med mest i, över köksgolvet. Så typiskt. Därför luktar nu vår lägenhet bröllopsparfym... 

Snart ska vi äta och sen blir det nog Talang och Berg flyttar in...samtidigt med en del bröllopsplanerande givetvis, hihi.

Fredagsmyskramar på er
//Pernilla

 

10 dagar...
...kvar till bröllopet:)

Idag har bröllopsklänningen äntligen kommit hem hit och jag känner ett stort lugn. Jag sitter här ensam och sneglar, lite då och då, på klänningen och inser att vi verkligen ska gifta oss och jag är bara så superlycklig. Vet att jag skriver det varje gång men det kan inte nog betonas, tycker jag... Nu får jag bara hoppas att älsklingen inte kommer att titta på klänningen innan bröllopet, hihi

Andreas är i Linköping med jobbet och därför är jag själv ikväll, känns så konstigt när han inte är hemma, men jag får glädjas över att han kommer hem imorgonkväll:) Längtar såå efter dig min älskling och blivande äkta make:)

Nu börjar mycket, som sagt, falla på plats kring bröllopet men ändå en hel del småpyssel att fixa med. I eftermiddags föll ytterligare en del på plats. Jag och mamma har varit hos min moster, Mona, i eftermiddags. Hon fyller år idag, ett stort grattis till dig, Mona! Nu är det klart med något nytt, något gammalt, något blått och något fått:)

Ikväll har jag tagit ett lång skönt bad och slappat. Nu tänkte jag fortsätta att slappa lite i soffan och kolla lite tv och givetsvis längta efter min älskling.

KRAM
//Pernilla

p.s tusen pussar till dig älskingen:)

14 dagar kvar till bröllopet:)

Jag kan knappt förstå det, men är bara så superlycklig:)  om 14 dagar gifter vi oss!

Dagarna har varit sköna och med en hel del pussel inför bröllopet. Undrar bara om allt kommer att klaffa tillsist? Men håller tummarna hårt för att det gör det...
När väl den stora dagen är kommen gäller det för Andreas och mig och bara försöka njuta och glädjas av varandra och vår bröllopsdag. Att finnas i nuet. Det kommer nog att bli lite svårt att bara släppa all planering och vårt bröllop i "andras händer" eftersom jag ligger inne med ett litet kontrollbehov, hihi, men det ska säkert gå hur bra som helst. Jag har ju Andreas och de jag tycker om runt mig och då kan det ju knappast gå fel... 

Nu ska jag lägga mig i badet och ikväll ska jag och älsklingen laga lite mat och kolla på "Robinson". Det känns som om vi behöver ta det lite lugnt nu inför bröllopet oxå.

Lördagskramar på er
//Pernilla


Skön ledighet:)

Jag och älsklingen har haft en underbar skön ledighet hitentills och fler dagar kommer ju..:) Igår slutade älsklingen vid lunch och under eftermiddagen fixade vi en del kring bröllopet och sen igår kväll var vi på Modesto Garden och åt. Vad ska man säga om Modesto Garden då? Skön miljö, bra mat men tyvärr ganska så usel service. Efter middagen cyklade jag och älsklingen vidare till Taste och där var det verkligen mysig, dit kommer vi att gå nästa gång vi går ut för att äta. Mysigt att cykla runt tillsammans i stan...tur att Andreas nu har en cykel...

Idag har vi tagit det lugnt och njutit av att det faktiskt känns "ganska så lugnt" inför bröllopet. Känns som om mycket har fallit på plats även om vi har en hel del "finlir" kvar.
Ikväll har vi varit på bio och det händer tyvärr inte så ofta, men det får vi väl ändra på. Det är riktigt mysigt att krypa ner i en biostol med älsklingen bredvid. Ikväll såg vi "Änglar och Demoner" och båda två tyckte den var riktigt bra. Andreas har läst boken men det har inte jag...sammanfattningsvis så kan man nog tycka att filmen är bra även om man läst boken eller inte,hihi...

Imorgon ska jag på arbets EKG, blev inget senast eftersom de tyckte att jag var för förkyld.Hoppas att det fungerar bra imorgon. Imorgon blir det nog oxå lite mer planerade, putsa på det sista känns det som....snart är det bröllop!!:):)  

Känns helt underbart men fortfarande ganska så ofattbart, men om 16 dagar är vi där. Då gifter vi oss:)

KRAM
//Pernilla


Snabb tisdagsblogg
Tänkte bara meddela att idag är det 18 dagar kvar till vårt bröllop:) 18dagar, jisses var tar tiden vägen?  Kollade inom på "bröllopstorget" idag och där är det 94 par registrerade som ska gifta sig samma dag som oss och 28 par exakt samma tid.:)

Idag har vi varit iväg och kollat Andreas fot, han gjorde illa sig i lördags, men det var iallafall inga skelettskador, fast ev skador på ledbanden. Det är bara att hålla tummarna och hoppas att svullnaden och smärtan kommer att lägga sig.
Jag har en träningsvärk som heter duga och en sträckning i vänster ben efter bowlingen i lördags. Men men vad gör man inte för en superkul möhippa och svensexa?:)

Sov gott och ha det så bra.
//Pernilla

Tack mina underbara vänner...

...helgen har varit helt underbar:) Igår var det dags för min möhippa och samtidigt svensexa för Andreas. Idag finns svaret, jag tålde det bäst, hihi...

För att göra en kort sammanfattning av gårdagen:
Jag hade fått veta att det var möhippadags som igår men inte en susning om vad som skulle hända. Älsklingen åkte iväg med min kusin (blivande toastmaster) i tron om lite golfande igår morse...han skulle ju på svensexa och jag gissar att Andreas liksom lite fattade vad som var på gång, men lät sig tro att det skulle bli golf, åter till hans svensexa sen...
Nu ska jag berätta om min möhippa...
jag var otroligt nervös igår förmiddag, hade svårt att göra något och fick t om ta en extra dos hjärtmedicin för hjärtat skenade verkligen...vet inte varför jag var så nervös, litar ju på mina vänner, men det var  verkligen konstigt att inte veta alls vad som skulle hända för en ganska lång tid framöver (typ lite mer än 12h, hihi) men det är stort för mig, mitt lilla kontrollfreak...
I allafall strax efter kl 12 kom Linda, Helen, Marie, Jenny och Sandra hem till mig...jag fick en paket som innehöll detta:


plus Helens blåa ring...alltså var det komplett: något nytt, något gammalt, något blått och något fått

Efter det bar det iväg till en väldigt mysig picknick i Tivoliparken. Vi åt och drack gott. Gjorde en riktigt rolig lek, träffade en annan möhippa och jag bara njöt av att detta faktiskt var MIN möhippa och försökte sakta inta det fakta.
Därefter gick bussen till Näsby och en timmes riktigt rolig bowlingomgång:) Grattis Linda till första platsen! och jag är ingen dålig andraplatstagare, hehe :)
Efter en otroligt rolig bowling och gott drickande gick bussen vidare till Knislinge och där väntade god grillning och fortsatt underbart sällskap. Jag gjorde inte en enda insats under hela kvällen, det var annorlunda för mig men väldigt trevligt att bara bli så uppassad.

Kvällen avslutades givetvis med schlager, mitt lilla schlager-fan där, tyvärr gick det inte så bra för Sverige, men destobättre för Norge. Min älskling hade på "uppdrag" av tjejerna "fixat" undan min schlagertröja och när schlagern började igårkväll hade de den med sig, gissa om jag blev förvånad?!:) kul att ni verkligen planerat och tänkt igenom allt så superbra:)....jag är oerhört tacksam.
Kusin Sandra sov här inatt och det var skönt att ha någon att äta frukost med idag, nu när älsklingen sov borta. Hoppas att bussresan gick bra hem idag, Sandra.

Älsklingen  fick det lite "hårdare" på sin svensexa...han var på paintball i 3 timmar och det har satt sig kan man säga, jisses vad många blåmärken han ligger inne med...sen bastade de och badade i havet och efter det middag och utgång i Malmö och under hela tiden mycket drickande kan jag gissa... med tanke på en min bedömning av älsklingen idag...hihi
Jag hämtade honom idag vid tåget runt halv två och när han gick av tåget trodde jag att han sketit ner sig, han kunde ju knapp gå...av en fruktansvärd träningsvärk och en stuckad fot.
När vi kom hem sov min blivande man en liten napp, sen såg vi gårdagens Robinson och nu sover han igen, hihi...det är inte mycket det fina tål...:)

Jisses vad lång denna bloggen blev;)...mycket att berätta...och ni fattar inte vad tacksam jag är för allt jag fick igår, en underbar dag med mina vänner...och otroligt mycket mer att skriva om egentligen men det får bli mina sköna minnen:)

Nu kom kusin hit och vi sitter och pratar och dricker ett glas..snart blir det pizza och det blir gott, kanske mest för älsklingen:)

Massa tusen kramar till er alla som gjorde min (vår) dag  till helt underbar
//Pernilla


Barbro´s blåregn...
I dag har jag laddat batterierna, känns det som. Under eftermiddagen idag har jag varit nere på Barbro och Lars koloni och bara njutit. Njutit av gott sällskap och av miljön. Vad underbart det var att bara sitta där och "suga in" alla färger och underbara dofter från omgivningen. Blåregnet var helt fantastiskt och vilken doft det har. Tänk er själva att sitta där i solen och njuta av sällskapet och då och då kommer det en underbar doft från blåregnet...Detta var precis vad jag behövde just nu...Tack mina vänner, Barbro och Lars,  för att jag har er. Saknar just nu inte alls vår egna koloni (som vi sålde i sensomras) och när jag idag cyklade förbi och såg alla maskroser på gräsmattan kände jag endast lättnad över att slippa det arbetet....

        
Visst är blåregn vackert?:)


Ikväll har jag och älsklingen kopierat och scannat in noter och texter på de låtarna som våra solister ska sjunga och spela på bröllopet. Planera, planera är det som gäller...men det är kul och snart är det bröllop:)

Imorgon ska jag på arbetsEKG, känner lite oro inför det, men kommer säkert inte att få veta så mycket om resultatet imorgon och då "försvarar" jag mig lite och får ta oron (om den behövs) när svaret kommer. Ska göra en del undersökningar till i maj/juni. Det är väl bara att vänta och se vad de säger, håller tummarna hårt, vill verkligen inte ha någon mer hjärtsjukdom.

Nu väntar lite mailande och soft i soffan med älsklingen och sen får vi ju hålla tummarna för Malena och Sverige ikväll....

Soliga kramar
//Pernilla



Sen lördag eller tidig söndag...
...jag vet inte vad klockan har slagit innan detta inlägg är klart, men klockan har blivit mycket även denna kväll...men vi får ju sova tills vi vaknar imorgon, alltid en tröst...

I dag har vi fixat en hel del känns det som. Vi började dagen med att åka till blombutiken och bestämma lite mer slutgiltigt kring blommorna till bröllopet. Känns lite konstigt att bara förklara hur jag vill att min brudbukett ska se ut och sen gör de den efter det, känns som om det kommer att bli som en överraskning när älsklingen kommer med buketten till mig den 6/6 men jag tror (hoppas) att det blir bra.
Efter det gjorde vi en del besök i affärer och sen tog vi oss en snabblunch på lilla torg (korv i bröd)...därefter bar det iväg att hämta cyklen till älsklingen och det kändes så bra att cykla runt tillsammans,bara vi två, det har vi i princip aldrig gjort innan. Älsklingen har nämligen inte ägt någon cykel sen vi träffades...

Sen ikväll har vi tillagat lite god middag, som ska likna vår huvudrätt till bröllopet, och smakat lite vitt vin till det.
Efter det kollade vi in "Robinson" men samtidigt planerade vi med bordplaneringen och skrev ut inför placeringstavla...
...sammanfattningsvis har vi haft en skön lördag med en hel del bröllopfixande, det känns hur bra som helst.

KRAMAR
//Pernilla

1 månad till bröllop!!:)

Jag kan inte fatta det, det är bara en månad kvar nu. Om exakt en månad så sitter vi på bröllopsmiddag och är herr och fru Thörn!...
Vi som har planerat så länge och snart är det dags. Dagarna är nästan helt uteslutande fulla av bröllopsplanering, vi pratar och tänker och lever egentligen bara bröllop nu...och ännu har jag inte riktigt fattat att det ska bli så, måste va bra dum, hihi;)

Igår kväll var jag och mina tärnor på den frisörssalongen, som kommer att göra våra håruppsättning och min smink, för planering inför bröllopet. Även då när vi sitter där fattar jag inte att det är jag som kommer att stå brud och det snart.
 
Idag lämnade jag in min förlovningsring, eftersom de ska "bygga" min vigselring direkt efter förlovningsringen...men jisses vad bart det känns på ringfingret, känner mig väldigt naken och saknar den redan, och snart kommer det att bli två ringar där på fingret.

Det är väl, iallafall två, klara saker på att det kommer att bli ett bröllop och jag måste verkligen ta in detta...vill ju kunna njuta och bara längta efter att få bli fru Thörn och jisses vad jag längtar...drömmer mig bort tills vi, jag och älsklingen, står där och ska gå in i kyrkan...
Blir rörd över att bara skriva det, undrar då hur det kommer att gå om en månad?...

Kramar
//Pernilla Lundqvist, snart Pernilla Thörn....:)


Bad och bordplacering...
Just nu ligger älsklingen i ett varmt skumbad tillsammans med två spa lights, som ändrar färg...blått,grönt, rosa,ljusblått, vitt osv.. Tack, Sara & Mattias, för en trevligt "gåbortspresent". Tänkte ta ett foto innan älsklingen hoppade i men hann inte och vill inte publicera honom i badet här:)...

Dagen idag har oxå varit lugn, vi har köpt en cykel åt Andreas,så att vi kan cykla lite tillsammans nu i vår och sommar. Kan cykla på picknick och så, ska bli mysigt. Sen har vi ägnat mycket tid åt bröllopet och fram för allt på bordplaceringen, det är verkligen inte lätt match att klara av, men hoppas att vi kommer att lyckas så bra som möjligt och att man kommer att ha trevligt tillsammans på bröllopet.

Nu hör jag hur Andreas duschar och med det så är det min tur i badet. Andreas är en "snabb-badare" medans jag kan ligga väldigt länge i badet, tillsammans med en bra bok...oftast kan jag behöva att fylla på med mer varmt vatten, så länge ligger jag där, men ikväll blir det snabbare, vill ju se "Robinson" sen...

Mysig lördagkväll på er
//Pernilla



1:a maj

Det blev ganska få timmars sömn inatt, men vad gör det när man hade så kul och trevligt igårkväll. Sara & Mattias, Christina & Nicklas och Helen förgyllde min och älsklingens valborg. Vi grillade (eller killarna och Sara) nedanför vårt men sen åt vi uppe i lägenheten. Är ingen sol på den sidan av huset om kvällen och då blev det för kallt att sitta ute, mycket skönare att sitta inne i värmen. Tyvärr är jag väldigt dåligt på att komma ihåg att ta foto så jag kan tyvärr inte ge er några bilder från igår...men kul var det och alltid så trevligt att träffa sköna människor:)

Idag har jag och Andreas bara tagit det lugnt. Vi gick en stilla runda genom staden idag men det var ganska så folktomt men mysigt att va ute och gå med älsklingen. Vi åt lite senlunch och tog en glass, mumsigt värre:)...

Nu sitter vi vid varsin dator, romantiskt va?;) Andreas trivs som fisken i vattnet med att sitta i lugn och ro vid sin dator, lyssna på skön musik och programmera?!;)... vi kopplar av på olika sätt, hihi, men underbart att se honom få lite "egentid" och återhämtning. Kan behövas i dessa bröllopsplaneringstider...
Jag sitter här och skriver och tittar på Andreas i smyg och slås återigen av hur mycket jag verkligen älskar denna mannen och hur snygg han är där han sitter helt inne i "sin datorvärld"...

Nu ska jag läsa de olika bloggarna som jag dagligen följer...

Massa soliga kramar på er
//Pernilla



RSS 2.0