Fredagsflumm

Äntligen är veckorna över när Andreas har varit i Stockholm i jobbet och jag hoppas att det tar ett bra tag innan han ska va iväg så igen. Vill ju att han kommer hem varje dag, så jag kan få krama och pussa på honom;)
Just nu sitter han vid sin dator och pillar lite med vår "filmsida" och jag tycker det är en härlig syn att se. Kanske inte så många som skulle säga så? att mannen sitter vid datorn, men jag ska förklara. Jag vet att Andreas trivs som fisken i vattnet med att få sitta och pilla vid datorn, med "sina sidor", det är avkoppling för honom och det har han inte hunnit med på bra länge. Det är därför jag trivs så med att han sitter där och pillar ett tag...ser hur han bara njuter, sitter där med en öl, en whiskey och så njuter han av bra musik. Och det bästa av allt...precis just nu faktiskt, så säger han ibland: "-vet du en sak?"  och jag svarar "-nä?" och så säger han "-jag älskar dig, du är bäst"... Behöver jag säga att jag mår bättre än bäst när jag får va med honom?;) Och Älskling när/om du läser detta så: jag älskar dig oxå, mest av allt, och DU är bäst...stopp spegel....hihi

Ja nu lämnar jag det, ni måste tycka det är tråkigt att läsa och dessutom kan jag meddela att denna bloggen troligtvis kommer att få mer och mer "kärleksinriktat" innehåll angående vårt stundande bröllop. Så ni har dryga 1års tjatan om bröllop framför er,hihi. Hoppas ni kommer att tåla det...

Pratade precis lite med min kusin Sandra över msn och hon har just nu fullt upp och jag förstår verkligen henne. Hon tar nämligen sjuksköterska examen om 1 vecka och dessutom ska de (hon och hennes sambo) flytta på söndag. Alltid jobbigt att leva i flyttkartonger, men det blir ju skönt för dem att "komma hem igen" efter tre år studier. Alltid härligt att flytta till nåt nytt tycker jag men jag avundas inte henne alla dessa kartonger och städning.  Jag kan knappt fatta att Sandra oxå tar sjuksköterska examen, min lilla kusin, men härligt att inte behöva va själv sjuksköterska i släkten. Kommer ju ihåg när jag klädde Sandra i mina dockors kläder och så söt hon var i det och nu är hon sjuksköterska, ja tiden den går. Undrar om jag börjar att få åldersnoja?, hihi

Kanske dags att ta itu med kvällens mat nu? Blir enkelt idag, mackor med räckor, avokado, rödlök och creame fraiche och så lite peppar på toppen...ja vi blir nog mätta idag med.

Massa kramar på er
//Pernilla

ps. Barbro jag har tänkt att ringa, men veckan har bara rusat iväg, jag ringer nästa vecka, ha en underbar helg och ta hand om dig.


Helgen i korthet
Så lite uppdatering av vad som hände i helgen. På lördagen vid 17-tiden fick vi besök av Sara & Mattias, Christina & Nicklas. Vi tillbringade några trevliga timmar i tivoliparken med god mat och kubbspel. Tjejer, vi får ta revansch i kubb en annan gång, måste helt enkelt varit fel lutning eller nåt fel på "kubb banan", för så bra var ni inte killar, hehe.

Kvällen fortsatte sen med schlager men omröstningen var ju inte alls så kul att kolla på. Hur kunde Charlotte få så lite poäng? Hon fick 10:a rakt igenom av mig men så är man en patriot oxå;)

När schlagern var slut så var vi så "glada" att sängen inte kändes så lockande utan vi laddade upp för några omgånger i sällskapsspelet "Kampen mellan kvinna och man" och hmm det gick inte så bra för oss tjejer där heller, kan inte fatta detta, men vi kommer tillbaks starkt;)

När vi gick och la oss, framåt små timmarna, var vi helt slut och jag och Andreas sov som stockar. När Andreas vaknade tidigt, som alltid, upptäckte han en stor blöt fläck på hallamattan. Undrar vad det var för nåt och hur den kom dit? inget vet nämligen nåt eller?,hihi

Helgen avslutades med en härlig glass i Åhus och sen kollade jag & Andreas på "Morden i midsomer"  och halvsov i soffan. För att sammanfatta helgen, helt underbart trevligt och härligt på alla sätt, men lite sleten var man allt i går, hihi

Massa kramar
//Pernilla

p.s vem var det som kommenterade helgen? lite nyfiken bara;)


"gänget" i grillgräset

 

Mys i soffan
Sitter just nu och kollar på "Talang" och undrar om vilken/vilka som helst verkligen får deltaga? Och detta ska va den senaste anhalten innan finalen;) Vuxna män står och sjunger i purolökar, hihi...kanske rätt så duktiga men ändå... ja det är så vi tillbringar vår fredagkväll.

Imorgon kommer fyra vänner (två par) till oss. Om vädret tillåter så tänkte vi dra oss ner till Tivoliparken och spela lite kubb och grilla och bara umgås och ha trevligt. Ser verkligen fram emot vår träffa:) Sen blir det ju schlager vid 21, undrar hur det kommer att gå för Sverige? Men imorgon får man ju veta...givetvis kommer vi sitta där med våra protokoll och rösta och säkert ha kanske så mycket att kommentera, hihi

Nu ska jag ladda inför säsongavslutning på "Berg flyttar in"...sen blir det ännu mer mys i soffan till "Morden i midsommar", har nästan alla avsnitten nu så det blir att titta tills ögonen blöder,hehe.

Massa kramar
//Pernilla

Stockholm Calling
Nu sitter man här på Hotell Karlaplan, klockan är 6:47 tänkte hoppa in i duchen vid 7. Har sovit ganska bra inatt, la mig lite tidigare så jag vaknade halv 7 ganska så pigg :) Förstår dock inte varför alla hotell skal ha så hårda kuddar, känns ungefär som att sova på en plastbit ;)

Längtar tills semestern .. Skall bli så härligt att spendera 5 veckor med min blivande fru :) Tänkte planera lite då och fixa med allt möjligt, blir ju inte så mycket tid till det under veckorna och helgerna bara flyger förbi. Sen är ju både jag och Pernilla sådana som vill vara ute i god tid, så man slipper stressa :)

Men först och främst längtar jag till klockan 7 när planet landar på Kristianstad flygplats och Pernilla står där o väntar på mig .. :) Längtar verkligen efter henne.

Tog en morgon bild på mig och en bild på hotell rummet.

 

Nu får jag sluta .. får inte missa lattjo lajban ;) hehe


//Andreas

ps. älskar dig älsklingen

Lycka:)

Om två timmar får jag äntligen träffa min älskling igen, ska köra och hämta honom på flygplatsen sen. Han har som sagt jobbat i huvudstaden sen i tisdags, men det känns som evigheter sen vi sågs.  Speciellt eftersom ännu mer har fallit på plats denna veckan.
Roligt det där (och ganska underligt egentligen) att man bara kan falla hals över huvud för en person man inte ens känner (nu känner jag ju Andreas rätt bra;) men jag föll pladask för Andreas första gången jag såg honom och sedan dess har jag fortsatt att falla...är hur lycklig som helst med honom. Ja ja det där vet ni ju redan.

Idag har det blivit bokat:) jag vet vad jag och Andreas ska göra om lite mer än ett år...säger bara: da datt a da..hihi
Behöver jag säga att jag är hur lycklig som helst?, hihi:)

KRAM
//Pernilla


Söndagkväll igen
Oj vad en vecka går snabbt, nu är det ju söndagkväll igen. I veckan som gått har jag har varit lite på kolonin, varit med mamma på stan och fixat lite allmänt. Andreas var uppe i Linköping mellan torsdag och fredag, alltid lika tråkigt när han inte är hemma om kvällarna, men det är väl bara att vänja sig. Nu i tre veckor framöver ska Andreas va i Stockholm tis till tors, puh vad ensamt det blir här hemma då.

Helgen har varit underbar och vädret har ju bara varit så kanon. Jag och Andreas har kört runt lite här i trakterna och kollat runt och mycket har fallit på plats, om man säger så;)
Idag var vi en sväng nere i Åhus och baddebuten är avklarad, iallafall för fötterna, hihi. Havet var inte så kallt som jag trott men än lär det dröja länge innan jag kommer att droppa mig, det kan jag lova. Efter en runda på stranden åt vi glass och sen blev det en match bangolf. Gissa vem som vann? Jo självklart Andreas, dock bara med nio slag, grattis älskling:)

Kram
//Pernilla

Söndagkväll

Så har det blivit söndagkväll, den som kändes så avlägsen på valborg, men Andreas är ledig imorgon med:) jippi. Vi har haft härliga dagar och bara njutit av ledigheten och varandra.
Igår var vi på kolonin och tog ett litet ryck, det kan verkligen behövas många ryck där framöver för att det ska börja likna en trädgård igen. Hoppas vi inte blir vräkta... 
Idag har vi gått en runda i "vattenriket" och sen skulle vi äta söndagslunchen på stan och det var inte det lättaste. Först skulle man hitta ett ställe som var öppet och sen ett ställe som tog kort. Ovanpå detta skulle det helst va ett ställe som hade mer än en rätt att välja på...ganska så svårt att hitta kan man säga. Till slut landade vi på "Artilleristen" ensamma på uteserveringen och med köttbullar och mos. Gott men lite konstigt att sitta där själva. Finns det någon som kan ge bra lunchtips och då helst på en söndag i denna staden?  Så synd att staden inte tar tillvara det som egentligen finns här. Andreas har lite svårt för omställningen mellan Malmö och Kristianstad, kan förstå det, hihi.

Nu ska vi slappa lite till och sen bli det sängen.

Kramar till er alla där ute
//Pernilla


Ett steg närmare familjen Thörn
Idag har vi varit på banken och skaffat oss helt gemensam ekonomi och det känns underbart. Nu är det verkligen vi på riktigt:) Kanske tycker ni att jag är ytlig när jag skriver så, men det känns faktiskt som ett stort steg att ta, det där med helt gemensam ekonomi, men som sagt helt underbart.

Runt fem tiden i eftermiddags hade vi packat vår picknickkorg och drog oss ner mot Tivoliparken för att grilla. Underbart väder och underbar älskling. Vi grillade där sittandes på vår filt och bara mös och njöt. Livet kan va bra härligt ibland:)  
Idag har vi tydligen haft temat: "alltför salt mat"... imorse blev jag sugen på mannagrynsgröt och gick ut i köket för att laga oss lite gröt. Förvånad blev jag när jag inte hittade några mannagryn (måste ha kastat dem sist vi städade skafferiet). Så som den hjälte Andreas är så åkte han till affären för att köpa oss mannagryn, tack älskling:)
Väl vid grytan måste jag verkligen fått i fel mängd salt för när vi sen åt så smakade bara gröten salt, usch och förlåt älskling.
Lunchen tog vi på stan och den var oxå lite extra salt och så köttet ikväll. Det var supergott men återigen lite för salt. Så nu är våra njurar säkert stora som russin och vi törstar efter dricka... får bli ömsom vin och ömsom vatten ikväll:)

Måste oxå bara säga att det är helt underbart att ha Andreas hemma om dagarna:) Han jobbade som sagt hemma i onsdags och sen har han då varit ledig torsdag och fredag. 2 dagar ledigt, precis som en vanlig helg, men med den STORA skillnaden att han är ledig även lördag, söndag och måndag. Jag är i ett lyckorus:)

Nu är det dags för mitt favvoprogram "Berg flyttar in"...
Sköt om er och massa kramar
//Pernilla

Valborg
Idag har det varit en "slappdag" har inte gjort många knop. Älsklingen har jobbat hemmifrån och hela förmiddagen låg jag raklång på soffan. Var så slut i kroppen efter några dagars ansträngning.  Inte mycket man tål, hihi.
Nu tjatar Andreas på mig att jag måste skriva att han älskar mig och tycker att jag är underbarast i världen, nu har han (eller ölen) fått det sagt:)
Ikväll hade vi planer på att grilla och mysa i Tivoliparken, men tyvärr var vädret inte det bästa och vi bestämde oss för att äta vår ostbricka hemma och sen ta en promenad till Tivoliparken för att kolla när de skulle tända brasan kl 20 i Helge å, men tji fick vi, nästan.
Vi satt där på vår filt med en öl och väntade och väntade och äntligen efter ungefär 50 minuters väntant fick de äntligen fyr på den lilla brasan. och liten var den, den minsta jag någonsin sett. Att Kristianstad kommun gått ut med att detta är "brasornas brasa" är lite komiskt med tanke på dess storlek. Blev grymt besviken...men det var mysigt att sitta där tillsammans med min älskling.

Nu har kvällen gått och efter en middag från "Banken" är vi mätta och trätta, hoppas inte våra "kära" grannar dammsugar allt för tidigt i morgon. Så kanske vi kan hoppas på att få sova fram tills 8 i alla fall.

//Kramar Pernilla


RSS 2.0