Stranden och värmen



Hade precis skrivit ett inlägg som bara försvann, så nu blir det korta versionen..

Satt lite på balkongen efter dagens strandbesök, jag kunde inte undgå att ta bild på en väldigt fin blomma vi har där ..




  


/Mvh Andreas


Grattis och bröllopskläder!:)

Grattis Rebecka på 25års-dagen! Hoppas du haft en underbar födelsedag och blivit uppvaktad på bästa sätt. Hoppas oxå att presenten kommer till nytta. För er som inte vet så är Rebecka Andreas lillasyster.
 
Tiden går väldigt snabbt, känns det som, känns som om vi inte hinner med så mycket på semestern, men en del hinner vi med ialla fall...
I fredags åkte vi till Malmö för en avskedsfest för Agneta (Andreas extramamma) hon flyttar till Läppe i augusti och det känns väldigt långt till Läppe. Vi hade en riktigt trevlig kväll hemma hos Agneta med god mat, dryck och kubbspel. Vädret var ju oxå underbart. För min del var det extra kul att träffa fler från "Familjen Thörn" och denna gången blev det farmor och en faster, väldigt trevligt.  Kvällen/natten avslutades med Yatzyspel hemma hos Ulla o Rune.  Jisses vad jag känner mig gammal, jag orkar ju inte hälfen av vad min blivande svärmor orkar, jag var verkligen sliten vid halv tre på natten,  men jisses vad jag gillar dig, Ulla.

Resten av tiden har förlöpt med relax i Tivoliparken, solbad i Åhus, Yatzy på balkongen och goda middagar. Middagarna har Andreas stått för och de har bara varit såå goda.

Idag har vi då varit och provat bröllopskläder:) Vill så gärna lägga in bilder, men än får det vara min och Andreas hemlighet. Andreas var bara sssåååå underbart snygg, jag fick piggar på armarna när jag såg honom:)
Hans kläder är i stort sett klara, beror bara lite på bestmannen.
Jag provade en del bröllopsklänningar och det var en upplevelse i sig. Det kändes verkligen en enorm skillnad att prova en bröllopsklänning mot en vanlig klännning, det går inte att förklara. Har en del favoriter, men kommer att avvakta ett tag och prova vidare...

Massa kramar
//Pernilla


Äntligen dator:)
Det är ett tag sedan jag skrev och det beror mesta dels på att vi har varit utan dator:) Förra söndagen åkte vi till mina föräldrars hus för att passa huset och Mio när de skulle iväg. Mina föräldrar tillhör nämligen de få här i världen som inte har en dator;) men det  kommer väl när de är mogna, hihi. Vi var där tills i torsdags och då åkte vi hem och egentlgen bara packade om för att sedan i fredags bege oss till Köpenhamn. Därav mitt blogguppehåll;) men nu är jag tillbaks, hihi

Tiden hos mina föräldrar fick oss bara att längta efter att få ha ett eget hus ännu mer, va underbart det skulle va att få ha ett hus och att det bara var vårt. Men den tiden kommer sen, får jag hoppas, först ska vi ju gifta oss:)
Vi passade på att gå på bio när vi ändå var i Bromölla och gissa vad vi såg? kan säga att det var mitt val av film..så det blev "MammaMia":)  Jag tyckte den var underbar att se, fast att jag jämförde mycket med musikalen, och det blir ju aldrig detsamma på film. Så nu spelas MammaMia-musiken återigen här hemma (fast nu från filmen) får se hur länge Andreas står ut med det?, hihi
Vi passade oxå på att träffa Mat-Tina angående vår mat till bröllopet, vi kom fram till två olika menyer som vi ska provsmaka i feb-09...känns väldigt avlägset, men såå kul. Har nog inte ännu fattat att vi verkligen ska gifta oss...

Vi bodde två nätter på hotell i Köpenhamn och bara tog det lugnt. Strosade runt på ströget, som alla andra turister och kollade runt i butiker, mest bröllopsbutiker då;) Vi åt och drack gott, men "Jensens böfhouse" var ingen större hitt. "Böff och ost" var desto bättre om man säger så. Där åt vi gott och provsmakade nästan samma alternativ som vi har i bröllopsmenyn..nej jag tänker inte avslöja vad vi åt, hihi men gott var det...kolla in bilderna och Andreas tallrik så förstår ni, hihi.

Vi träffade Andreas moster och hennes man i söndags när vi var på väg hem från Köpenhamn. Då gick vi (jag och Andreas moster) igenom PSR. Hon har läst det och gett min lite vägledning. Så igår och idag har jag gjort en del ändringar och en del tillägg på PSR, men NU står brevet i hallen och bara väntar på att postas...ni anar inte vilken  lättnad det är att äntligen ha det klart. Jag är så lycklig, har ju hållt på att skriva i 1½år...

Nu ska vi bara fortsätta att njuta av vår ledighet....

KRAM
//Pernilla

ps: här kommer lite bilder från Köpenhamn






Har precis kommit till
hotellrummet och
redan hittat ölen:)


Lite regn fick vi på oss...

Feminint, Maskulint?
Ser precis på en dokumentär på femman. Blir lite funfersam och frustrerad .. Dokumentären handlar om bögar, lesbiska och transpersoner.

Min frustration handlar om varför media alltid visar fjollbögar, butchlesbiska och extremt könsneutrala wannabees som transpersoner.

Vart är alla vardagshomo? väldigt många av de lesbiska tjejerna man ser i tv är mer maskulina än Sylvester Stallone och nästan alla bögarna är mer femininia än Pamela Andersson, känns nästan som att en kille skall studera en riktigt butchig tjej och vara som henne .. ;) Ganska sjukt eller hur?

Varför kan inte en vanlig kille, en kille som du och jag känner visas på tv som bög. Varför är det så att en kille som klär sig "normalt" och beter sig "normalt" helt plötsligt när de "går ut ur garderoben" klä sig annorlunda och agerar annorlunda.

Det är inget fel att vara bög eller lesbiskt, men varför är bilden som ges så underlig. Precis som det finns män som misshandlar sina fruar finns det extremt fjolliga bögar. Men ibland är det trevligt att se och lyssna till vad normala hetero och bögar vill berätta...

Man pratar mycket om fördommar, men vilka jäkla förutfattade meningar får man om en kille sminkar sig mer än en hora från Praag, klär sig i tajta jeans och beteer sig som ingen kvinna någonsin skulle beteé sig... Kan man möjligen bli en homofob om man inte visste bättre .. Å andra sidan så finns ju dessa människorna, risken är man behöver undvika dem på någon fest ... Lika lite som man gillar en man som snackar om klitta och tuttar hela tiden ogillar man en kille som är för feminin, handlar inte homofobi utan om att man inte gillar allt för udda personer.. ;) That´s it.

//Mvh Andreas




Semesterglidare
Ja så är det verkligen, vi gör inte många knop just nu och jisses vad skönt det är:) Vi sover länge om morgonen, ja även Andreas alltså. Vet inte riktigt vad som tagit åt honom, men jag ska inte klaga. Idag vakande vi halv 11!! vi trodde inte våra ögon när vi tittade på klockan. Har nog en del sömn att sova ikapp...

Sedan har vi hunnit med både "Månglarmarknad" här i stan och en tur till Hästveda marknad. Kul att se på en massa saker, som man inte behöver ha och att det är så mycket folk ute.
  
Just nu sitter vi vid varsin dator, låter lagom socialt  va? men det är faktiskt mysigt, vi lyssnar på härlig musik och dricker varsitt glas vitt och planerar vårt bröllop. Jag ser hur vår "Wedding plan" växer fram på Andreas dator...och snart får jag börja att lägga in all fakta vi ska ha där:) Blir skönt att ha en överblick över vad som ska göras och när. Nu under semestern kommer vi att planera mer i detalj hur vi vill ha vårt bröllop och fixa en del. Kanske lite tidigt men vi kan inte bärga oss,hihi. Dessutom har man inte så mycket tid när det bara kan hända om helgerna resten av året.

Imorgon ska vi ut och äta lite med Linda, Martin och Helen, det ska bli trevligt. Alltid kul att träffas:)  och sedan på fredag ska vi på fest till min kusin Daniel, som förövrigt tackat ja till att bli vår toastmaster:) Det är vi väldigt glada över.

Kramar på er
//Pernilla


ps: idag är det 332 dagar tills jag är FRU THÖRN:) hihi

SEMESTER!!!

Nu äntligen är det semester!!! om jag nu kan ha semester fast att jag är sjukskriven?!, men i år känns det faktiskt som semester. Andreas är alldeles snart hemma från jobbet och då börjar fem härliga veckor tillsammans. Jag har fyra veckors "semester" och älsklingen fem. Ska verkligen bli såå underbart:)

Jag är KLAR med PSR!! jippi...ni anar inte vilken lycka jag känner nu. Det har varit väldigt tuffa veckor när jag skrivit, men som sagt NU är det klart. Jag sitter nu och tittar på alla papper, det blev en del, och bara ler. Jag klarade det...

Ikväll ska jag och Andreas gå ut och äta och bara njuta och fira vår ledighet. Kan knappt fatta att vi nu får så mycket tid ihop...fantastiskt:)

Imorgon kommer min blivande svärmor och blivande svärfar (nr2) och vi ska tillbringa helgen ihop. Vi hade tänkt att vara en del nere på kolonin, spela kubb och bara njuta av vädret (som förhoppningsvis är lika bra som idag). Vi tänkte grilla och dricka gott i gott sällskap. Kanske får jag och Ulla revansch i "Kampen mellan kvinna och man", hihi.

Nu är älsklingen hemma och jag är världens lyckligaste...

Semester kramar till er som läser (om det är någon?;)



RSS 2.0