Fredagkväll...
...visst är det en härlig känsla med fredag eller? Jag tycker att man känner sig nöjd efter en veckas jobb (eller tre arbetsdagar blev för mig denna veckan) och man vet att man kan slappa och göra vad man vill i två hela dagar.  Imorgonbitti ska jag sova länge och sen bara ta det lungt, slappa och samla krafter. Jag och älsklingen ska bara va...

Idag har jag varit på etikföreläsning, sammanlagt har nästan halva personalstryka på CSK hört denna föreläsning under två dagar. Stefan Einhorn sa en hel del massa bra och tänkvärda saker. Vilken bra föreläsare han är. Efteråt var vi 7st från jobbet som åt "kina" och det var trevligt. Jag stormtrivs med att ha arbetskamrater:)

Nu tittar vi på "tv-kristallen" och ska snart äta, ska bli gott, länge sen det var lunch nu känns det som.

KRAMAR och skön helg på er
//Pernilla

Vidare utredningar...
Igår var jag som sagt hos läkaren och det gav inte så mycket. Ett antiklimax, jag som trodde att man skulle kunna få några besked och därmed hjälp. De ska nu tar ytterligare prover och det innebär ju mer väntan och oro, men det gäller att tänka positivt. Bra att utesluta saker som det kan vara och sen veta utan oro.

Jag är själv hemma och det är verkligen hur tomt, tyst och ensam som helst. Jag saknar Andreas så mycket att det gör ont. Han är iväg på jobb och kommer hem imorgonkväll, jisses vad jag längtar efter honom. Det blir tomt att lägga sig ikväll, men jag få sniffa på älsklingens kudde;) och så kommer han ju imorgon igen:)

Idag kom min lönespec. precis som den har gjort plikttroget varje månad och år i många år nu men denna gången var det inte bara nollor utan jag har fått min första lön på nästan exakt åtta år, helt underbar känsla:) 

Tänkte snart gå och lägga mig och titta på tv, klockan ringer ju trots allt 04.50 imorgonbitti...

KRAMAR
//Pernilla

Glädje och rädsla
Det är lite "uppror" inom mig och en massa känslor, som jag inte riktigt vet hur jag ska göra av med.
Jag trivs verkligen på min arbetsplats och idag fick jag veta att jag får vara kvar där under en längre tid och det blev jag superglad över. Förhoppningsvis kan jag vara där lääänge, jag stannar så länge jag får... Det kändes såå skönt och en hel del oro släpptes från mina axlar. Så skönt att veta att det är där jag ska va nu... Trivs verkligen superbra.

Tyvärr har fortfarande magsmärtorna och svullnaden ett övertag över mig, men jag hoppas på en förändring i morgon då jag ska träffa en ny läkare. Är livrädd för vad de ska säga, men kan ju samtidigt inte ha det så här. Vill bara få må bra. Att kunna satsa energi på jobbet och inte på smärtor och oro.
Att få kunna må bra och njuta av livet tillsammans med min älskade man och att livet så sakta börja bli mer och mer "normalt" med jobb och så...

Skön måndagkväll på er.
//Pernilla


Snart helg,igen

Tiden går så snabbt, tycker jag. En vecka försvinner så snabbt och tyvärr så ägnar jag mycket tid just nu med att inte må så bra. Har fortfarande ont i magen och väldigt svullen,spänd i den och har ett illamående som kommer och går. Utöver detta så är jag fruktansvärt trött. Jag ska till en tarmspecialist på tis em och det längtar jag till, om man nu kan säga så. Vill inte att de hittar något fel i magen, men samtidigt kan man ju inte må så här och jag hoppas på att få hjälp på tis.  

Jag har varit på jobbet igen nu efter semester och sjukskrivning och det var verkligen hur trevligt som helst att komma tillbaka. Jag känner att jag mår mycket bättre av att få komma iväg och träffa människor och jobba. Känner mig så mycket gladare när jag kan komma iväg och inte bara va hemma och må dåligt. Alla på min arbetsplats är trevliga, pigga och glada och det är en sådan positiv stämning där. Underbart...

Ikvällen kommer jag och älsklingen att bara ta det lugnt. Softa i soffan och se något bra på tv eller en film. Vi hyrde tre filmer förra söndagen: Wallander x 2 och Yesman. Vi har sett båda Wallanderfilmerna (Skulden och Kuriren) och där var "Kuriren" bättre än "Skulden" enligt oss. Så "Yesman" kvar att se, är det någon som sett den och vad tycker ni i så fall? 

Imorgon ska vi åka till Andreas ena farbror och hans fru och där ska vi träffa fler från släkten på Andreas pappas sida. Ska bli kul att träffa dem igen och "lära känna" den nya släkten bättre. Hann inte riktigt med att prata med alla så mycket på bröllopet om man säger så...

Kramar på er
//Pernilla

p.s nu har mitt nya körkort kommit, så nu kan jag lägga borta alla kort med Lundqvist på och därmed är jag en Thörn på riktigt :)

 


Älsklingens meny:)
Tänkte bara göra ett tillägg till dagens blogg...

Andreas har nu bestämt och inhandlat ingredienser till i morgonkväll. Vi tänkte göra en trerättersmeny bestående av murkelpaté och cumberlandsås till förrätt och till huvudrätt blir det fylld fläskfile med mossarella, parmaskinka och örter som kommer att serveras med ugnspotatis och rödvinssås. Till efterrätt  blir det mascarpone med blåbär och hallon. Låter det gott? Jag tycker att det låter supergott och min mage får helt enkelt ursäkta för ibland måste man ha något gott, tycker jag iallafall:)

Ska ha en myshelg, med god mat och filmer och framför allt får jag en hel helg tillsammans med min älskade älskling. Ser ut att bli en bra och skön helg:)

//Pernilla

Provtagning och snart helg...
Nu har jag precis kommit hem från sjukhuset, har varit och lämnat ytterligare prover idag. De skulle ta 20 olika analyser..undrar om de hittar något fel? Vad är det som kan göra att jag har så ont i magen och är så svullen i den?Kanske kan de finna något svar i dessa prover...vill ju veta vad det är samtidigt som jag är väldigt nervös över vad de kan finna.
Jag är sjukskriven till tisdag och sen på onsdag morgon ska jag börja jobba. Jag var inom jobbet nu när jag var på sjukhuset och jag vill bara komma igång igen nu. Ingen annan än jag längtar nog mer efter att få en normal vardag...

Nu är det snart helg. Älsklingen jobbar hemma idag. Vi har inga planer inför helgen pga min mage. Vi kommer att ta det lugnt och bara hålla alla tummar på att min mage kommer att bli bättre. Jag tycker synd om älsklingen att han får en "tråkig" helg. Hade mer än gärna gått ut och ätit en god middag med honom, kunnat kört runt med bilen lite eller bara hittat på något annat än att bara va hemma.

Nu ska jag gå och skriva namnteckning på alla nya kort jag fått under veckan...saknar bara mitt nya körkort nu...

KRAM
//Pernilla

Länge sen...
...jag bloggade nu, men jag har inte mått bra. Jag har haft och har väldigt ont i magen, illamående och svullen i magen (ser ut som om jag är höggravid). Har haft problem ett tag, men trodde ju att det skulle gå över. Så i måndags morse åkte jag och älsklingen in till akuten. Lite annorlunda födelsedag...älskling kom med frukost och present på sängen, men jag kunde inte äta något och mådde bara såå illa. Fick fira halva födelsedagen på akuten... Hände inte så mycket där egentligen, de tog blodprover och ekg och så. Remiss beställdes till ultraljud för buken och remiss till tarmspecialist och skulle jag inte va bra till i onsdags så skulle jag söka vårdcentral...hem och ligga på rygg, det känns bättre så.

Jag var inte bättre i onsdags och då fick det bli en vända till vårdcentralen. Där togs ytterligare blodprover. I torsdags ringer läkaren hem och säger att en del prover var lite konstiga och att han skulle påskynda remissen till ultraljudet. Gissa om man blir orolig?! Jag har hela vecka haft alla möjliga diagnoser redan, enligt mig själv alltså och detta gör ju inte saken bättre. Jag och älsklingen åker till akuten igen och där får jag träffa en mycket bra och trevligt ung kvinnlig läkare, hon undersöker magen och säger att inte mycket kan göras eftersom det är kväll, men hon fixar med att röntgen ska ringa mig under fredagen för ett ultraljud. Hem tillsammans med massor av tankar och oro och fastandes från kl 24..

Fredag morgon ringer de och säger att jag har tid för ultraljud, så för tredje gången på samma vecka åker jag och älsklingen in till akuten..puh. Jag var livrädd och så nervös..vad skulle de finna på ultraljudet?
Lång väntan efteråt, men slutligen så kommer samma kvinnliga läkare och säger att allt ser bra ut:) Inget fel på lever, galla, galgångar, bukspottkörtel och inget bråck, jippi...det enda de hittar är massor av gas i tarmarna och att de är svårbedömda tack vare det. Kan verkligen gas göra så ont?

Mycket av all oro har ju försvunnit men kvar är ändå min stora mage och den är öm. Dessutom har jag en bula ovanför naveln och upp mot revbenen, som är ganska stor, undrar vad det är för något? men som sagt det såg ju bara bra ut på ultraljudet och då måste man tro på det.

Denna veckan har känslorna legat utanpå, om man säger så...har varit otroligt orolig och rädd. Levt i ett konstigt tillstånd på något sätt. Nu hoppas jag att problemen med magen ska försvinna så att jag kan gå till jobbet igen. Blev ju inte start efter semestern i måndags. Jag är sjukskriven nästa vecka oxå, men jag hoppas att detta ska lägga sig innan dess så att jag kan gå till jobbet. Min lååånga sjukskrivning tog ju slut nu i juli och jag skulle börja jobba "på riktigt"...såå typiskt att detta nu händer. Idag vaknade jag till råga på allt med ont över bihålorna igen,säger bara puh...

Ja ja, det var lite av min vecka..

och till sist lite roligt: Min namnändring har gått igenom och därmed heter jag nu Thörn:) Nu är jag och Andreas en egen liten familj. I måndags när jag skulle skrivas in på akuten fick vi för första gången veta att jag nu heter Thörn, så lite glädje mitt i allt och så passande att det var på min födelsedag:)

Kramar
//Pernilla Thörn:) :)

Sista semesterdagen...
ja nu går semestern mot sitt slut, med stormsteg, men en väldigt stor skillnad i år är att även jag ska jobba imorgon. Jag är inte sjukskriven längre:) Jag har varit heltidssjukskriven sen sep-01...puh...vilken lång tid det är, men nu ska jag som sagt jobba imorgon. Jag ska jobba som en normal människa,hihi... eller kanske inte helt normal. Jag kommer att jobba 50% och jag hoppas att det kommer att fungera bra. Ska bli kul att gå till jobbet imorgon, även om det kommer att kännas som väldigt tidigt imorgon bitti. Klockan kommer att ställas på 04.50...puh, men vem vet kanske får jag frukost på sängen imorgon;) Dagen till ära...

Vi har haft fyra otroligt sköna semesterveckor, som bland annat då har inneburit en bröllopsresa till Rom:) Nu tycker jag att det sakta börjar landa inom mig..att vi är gifta alltså, men sen är jag kanske ganska trög oxå, hehe.. Vi har haft många lata dagar, men tyvärr lite för lite sol enligt mig. Men att tillbringa 4 hela veckor med älsklingen, det är underbart:) och jag kommer verkligen att sakna att ha honom bredvid mig hela dagarna...

Älsklingen har nu kommit upp ur ett bad och nu är det min tur...

 KRAM
//Pernilla

Lördagskväll och pyssel
Nu mår vi bättre igen:)

Idag har vi varit en sväng ute på Landön, det var första gången för oss båda. Solen var lite sisådär men det var mysigt att va "ute en sväng" och vi åt varsin korv till lunch i den lokala kiosken. På vägen hem köpte vi en ny taklampa till hallen, den andra delen av hallen om man säger så.  Så här ser lampan ut....

    
Den ger massa mysiga sken i hallen...


Igår kväll var vi hemma hos min kusin Daniel. Han och Louise hade fixat med mat och sen spelade vi "Besserwisser"...



En mycket trevlig kväll och jag hoppas att ni (Daniel och Louise) får det trevligt i Göteborg. Tyvärr var väl jag och älsklingen inte de bästa "besserwisserna", men det var ett roligt spel..

Nu ska jag och älskingen fortsätta med vårt lilla projekt...och pyssla vidare...och om någon vecka så får vissa av er som läsa veta vad vi har pysslat med....hihi..


Lördagskramar
//Pernilla


RSS 2.0