Jag överlevde:)

Gick upp vid 06 imorse och följde sedan "ett tidschema med extra medicin" som min hjärtläkare sagt att jag skulle göra. När vi körde hemifrån var jag ganska så "hög" av det lugnande. Jag har aldrig tagit lugnande förutom det jag fått isamband med operationerna. Så jag var lite orolig hur jag skulle reagera, men det fungerade bra fast att jag kände mig som i en bubbla och var fortfarande oerhört rädd.
Väl på pacemakermottagningen fick vi vänta 10minuter över utsatt tid och den tiden var jobbig. Jag satt och lyssnade på vad Andreas och min mamma pratade om och koncentrerade mig på att komma igenom denna kontrollen.
Min pacemakersjuksköterska är helt underbar och hon gör att jag någonstans ändå känner mig trygg. Snabbt var jag uppkopplad på EKG och sen började kontrollen....jag säger bara fy fasen vad jobbigt och obehagligt det är. Man gör olika kontroller på pacemakern och en kontroll är att kontrollera om jag har någon överledning av impulser mellan förmak och kammare och det är fruktansvärt jobbig, eftersom jag inte har det och då sjunker min puls till 30. Idag hade jag 148 i puls innan hon sänkte och det känns verkligen som om jag försvinner bort. 
Batterierna varar i 12-24 månader till och detta innebär då att jag måste komma igen om 9-10 månader för kontroll och sen kommer det att bli ett byte, kanske om 1år, får se vad hjärtläkaren säger när jag ska träffa honom i maj-juni. 
Ibland känns det som om jag är en robot som helt plötsligt bara kan lägga av...man känner sig väldigt maktlös när hon kan "styra" så över mitt hjärta. Men visst, givetvis är jag superlycklig att det finns den hjälpen att få och att jag kan få leva vidare...

Ovanpå allt idag så vaknade jag med en förkylning som heter duga. Tack för det, älsklingen;) ja ja, trodde kanske att jag klarat mig men tji fick jag, haha. Så idag har jag legat i ryggläge hela dagen, efter att vi kom hem, dels för att vila "ruset" av mig och dels pga förkylningen.

Förlåt, det blev mycket klagande och tråkig läsning det här, men ibland är det bara så skönt att få "skriva av sig lite"

Imorgon bitti åker älsklingen till Göteborg i jobbet och kommer inte hem förrän torsdagkväll. Hm..hur ska jag kunna klaga mig utan honom så länge. Det kommer att bli första gången jag ska sova ensam i denna lägenheten, men det är klart jag är ju mycket tryggare här, så det ska nog gå bra trots allt.

Nu ska jag pussa på älsklingen, så kan vi ju "bolla" förkylningen i mellan oss... Måste ju passa på att pussa honom nu när jag kan:)

KRAM
från en mycket lättad Pernilla


12 timmar kvar
ja usch nu bär det snart i väg till pacemakermottagningen. Jag har precis tagit en extra dos av min hjärtmedicin och imorgonbitti är det en dubbel dos hjärtmedicin och en lugnande tablett som gäller...

Jag är oerhört rädd inför imorgon och har varit det nu i många dagar, så snart orkar jag inte ens va rädd längre, känns det som. Är så trött. Håller alla tummar jag har att det ska gå bra imorgon och att jag sen kan koppla av detta med pacemakerkontroll på 1år . Undrar hur mycket batteri det är kvar? ska jag kanske behöva byta pacemaker redan iår? Massa ovissheter som jag förmodligen får svar på imorgon.

Nu ska jag se på "Familjen annorlunda" och försöka att glömma besöket imorgon, men jag vet att det inte går...

Kramar från en väldigt rädd och orolig Pernilla

Helgens slut
Nu närmare sig helgen sitt slut men varför går den alldeles för fort? Vill ju att det ska va helg så mycket längre än det är, känns som om vi skulle behöva det.
Vi har hunnit med en del, men som sagt det känns som om helgen skulle va mycket längre..

Igår provsmakade vi tårta inför bröllopet och det var både gott och svårt. Vi fick resterade smakprov med oss hem, så både igår och idag har vi haft väldigt gott till kaffet. Här kommer lite retning för gommen...



Jag tillbringade eftermiddag/tidigt kväll igår med att plantera lite på vår balkong. Det känns underbart att kunna plantera lite blommor och samtidigt längta efter en vår med sol och värme. Det var lite extra kul i år eftersom det var en "ny" balkong att pyssla på:) Jag hoppas på många sköna stunder på denna balkongen och hoppas att man snart kan sitta där och lapa in vårens sol. Lite hur det ser ut ser ni här:

             

Just nu sitter jag och lyssnar lite på "kärlekssånger" som vi kan tänka oss att ha på vår vigsel och en låt är bara så säker, den ska vi ha, men de andra får vi fundera lite på...lite tid till har vi ju trots allt...

Nu går det snabbt till att det blir tisdag morgon och jag bara bävar inför detta...vill verkligen inte, men vad har jag för val?
ja, ja tiden kommer och jag måste samla mig inför den...

God natt på er och sov så gott.
//Pernilla 

Funderar på...
....att byta namn på bloggen, iallafall för ett tag, till Nysarna istället. Det passar ganska så bra in på oss just nu.

Älsklingen är fortfarande förkyld och drar runt på sin "snorfana" överallt, nyser och snyter.  Tycker synd om honom, men man vet ju liksom att det kommer att gå över. Kanske en klen tröst när man känner sig som han gör (eller så som jag förmodar att han känner sig..)
Själv nyser lite då och då, är trött men ingen förkylning så som Andreas.

Nu närmare sig helgen med stormsteg och ikväll vi ska på middag hos vår toastmaster och hans tjej. Ska bli riktigt trevligt, men får väl kolla med honom först att han vill ha dit oss...med tanke på förkylningen alltså, hihi

I helgen ska vi provsmaka tårtan till bröllopet, mumsigt värre och sen blir det lite mera bröllopsplanering. Jag tänkte även kolla inom en optiker och försöka hitta några nya bågar och beställa tid för synundersökning. Jag ser inte alls bra med mina glasögon och genom linserna börjar det oxå va suddiga och jag måste ju kunna se Andreas glasklart på bröllopsdagen:)

Efter helgen så närmar sig tisdagen med alldeles för stora steg, vill bara inte att de ska bli tis, ska nämligen kontrollera pacemakern då. Säger bara usch och fy och vilken dödsångest det medför, men men har liksom inget val. En väldigt pedagogisk (eller inte) sjuksköterska på sjukhuset sa till mig, när jag berättade att jag är väldigt rädd för kontrollerna: "men den (pacemakern) kan ju gå sönder eller att batterierna tar slut....och då är det ju inte så bra"
Nej, vad säger man... som om jag inte VET att jag måste göra kontrollerna.....det är ändå jobbigt hur mycket jag än vet att jag måste... 

Nej nu ska jag inte tänka på det, utan nu är det snart helg och jag ska njuta av att få vara tillsammans med älsklingen och fortsätta hålla tummarna på att jag inte blir sjuk.

Ha en skön helg och va rädda om varandra.

KRAM
//Pernilla
 



Rispåsar och förkylning...

Nu har jag precis sytt på det sista bandet på våra rispåsar:) så nu är hela 95 st klara, jippi. Vet att det förmodligen inte behövs så många mer tyckte det var bäst att ha så många klara för att ev slippa sy fler sen närmare bröllopet. Känns som om tiden kommer att bli knapp ändå..

Imorgon eftermiddag ska jag åka ner till Malmö och möta upp älsklingen och sen ska vi träffa vår fotograf. Finns en del frågor och funderingar kring alla foto som ska tas på bröllopet. Men kanske blir det inställt imorgon, får se hur älsklingen mår. Andreas är nämligen förkyld, lite febrig och allmänt hängig. Stackars honom och dessutom är han ju man oxå;) och då vet man ju hur det är med förkylningar och män. Nej, förlåt älskling, det var inte meningen. Tycker faktiskt riktigt synd om dig och hoppas att du snart blir bättre, puss puss

Har tv:n på och just nu gjordes det reklam för dvd:n Varuhuset, tv-serien som gick mellan 1987 och 1989  och i 60 avsnitt("googlade" det, bara så ni inte tror att jag sitter inne med sådan kunskap, haha) När den gick på tv så tyckte jag den var superbra, men undrar vad man skulle tycka om den idag?;)...

Nu ska jag pyssla om älsklingen och hålla tummarna för att han snart är frisk igen och att jag slipper bli förkyld.

Skön tisdagkväll på er.
//Pernilla


Härlig lördag på stan...
....ja idag har vi varit på stan och vi började tidigt. Vi var i blomsteraffären redan vi halv tio. Vi kom faktiskt ganska så snabbt framtill vad vi vill ha för blommor  till vårt bröllop. Trodde faktiskt att det skulle vara svårare men hittar man något man faller för så blir det väl ganska så enkla val...
Efter lite mer tittande i affärer åt vi en lunch på "Bagelhouse", supergott som vanligt. Efter det var det så dags att träffa tärnorna för att prova klänningar:)
Det var superkul att träffa er, tjejer, och även om det inte var rätt färg på klänningarna så var ni bara såå fina.   

Vi var inte hemma igen förrän vid tre i eftermiddags och sen har vi bara tagit det lugnt.
Nu väntar vi med spänd förväntan på travresultatet och håller alla våra tummar för en vinst idag...

Skön lördag på er
//Pernilla

God söndag
Så var det redan söndagkväll och helgen har gått otroligt snabbt tycker jag. Jag har varit lite på halvfart, känt mig febrig och småförkyld, men det tycks inte bli något mer av det, får man hoppas. Både jag och Andreas är väldigt trötta just nu, men det är kanske våren man längtar efter? och sen är det just nu väldigt mycket bröllopsplanering och huvudet går på högvarv känns det som.
 
Vi har träffat prästen som ska viga oss och gått igenom vigselaktenoch där är en hel del planering kvar för oss att göra. Svårt att veta vilken musik/psalmer man ska ha? Solosång? m.m....

Nu har vi nästan precis kommit hem efter att ha varit iväg och provsmakat alternativ till vår bröllopsmeny. Det var bara så supergott och det var verkligen svårt att välja mellan de olika alternativen, men vi kom fram till vad vi vill ha och det kommer säkert bli hur bra som helst. "Mat-Tina", som vi kallar henne, som ska göra all mat är superduktig och jag känner att jag verkligen kan "överlåta" allt med maten till henne och samtidigt känna mig hur trygg som helst. Hon måste ha stått i köket hela dagen idag för att fixa med denna provningen.
I kväll så var Agneta oxå med, hon håller ställningarna när det gäller servering och det känns likadant där, henne kan man lita på:) Så skönt att ha med sådana människor att göra, dels för att det gäller en sådan stor dag för oss och dels för att jag har svårt att släppa kontrollen. Nu känns det som sagt hur bra som helst, skönt:) 

Det känns skönt att äntligen veta vad det kommer att bli för meny på bröllopet:) men samtidigt börjar alla tankar att snurra igen. Det är mycket saker runt omkring som ska fixas och inhandlas och man vill ju verkligen inte missa något. Fast vi har ju bra människor att luta oss mot och de har erfarenheten om vad som behövs runt om som tex tandpetare, extra toapapper, vinöppnare, fixa is....ja ni hör ju en salig blandning, hihi

Nu ska vi varva ner och ladda inför nästa vecka

Ha det gott
Kram
//Pernilla

En speciell torsdag...

I dag har det varit en fin dag och extra mycket tankar har varit hos farmor. Många fina minnen har dykt upp och vi (jag, mamma och pappa) har pratat mycket om farmor och om härliga minnen idag. Det har varit urnsättning av farmor idag, farmor har förts till sin sista vila. Hon har återförenats med farfar efter över 35år, det är väldigt lång tid utan sin äkta make, kan inte fatta hur lång tid det egentligen är. Jag hann tyvärr aldrig träffa min farfar, men nu är de iallafalla återförenade. Det är så jag tänker om det iallafall, man får alla ha olika tankar och filosofier kring det där med döden....
Här är farmors sista viloplats:

       


Nu sitter jag tillsammans med min älskling i vår soffa och "landar" efter dagen. Idag har det verkligen varit en dag för eftertanke och det behöver jag ibland.

Men nu börjar snart Antikrundan på TV och det är veckans höjdpunkt för mig och livet går liksom vidare trots allt...

Varma kramar
//Pernilla


Sköna söndag:)
Nu är vi hemma efter en underbart skön och avslappnande helg på spa. Vi har varit på Ronneby Brunn och bara njutit. Mycket bubbel i poolen,  lufsa runt i morgonrock och badtofflor, god mat och bara ensam med älsklingen, det kan inte bli så mycket bättre....

Här är älsklingen i badet:



Igår kväll var det middag men vad vi inte visste när vi bokade var att det var dansweekend just denna helgen. Det var enbart trevligt men när vi såg bandets namn blev vi faktiskt en aning tveksamma: Glennartz...hmm..vad är det är namn egentligen?

.......som visade sig att vara ett band med unga killar som spelade hur bra som helst, i  mina öron i allafall, och dem spelade en massa bra covers....hur skönt som helst att lyssna till samtidigt som vi åt mycket god mat.


Här sitter jag och älsklingen innan vi ska gå och äta middag igårkväll....

  ....och här är dryckesvalet inför kvällen...  ..hihi, men gott var det...


Vi var så avslappnade när vi kom hem idag att vi bara kände att vi måste packa upp lite flyttlådor. Så idag/kväll har hela 6 lådor packas upp. Sen behöver man ju inte tillägga att en del av innehållet bara ligger lite varstans i lägenheten, hihi. Det blir liksom alltid så att de flyttlådor som blir kvar mot slutet oxå blir mer "struliga" , alltså man vet inte var man ska stoppa allt...

Nu vankas kvällsmat...

Kramar på er
//Pernilla

p.s: Linda,  jag blev hur glad som helst för din/dina kommentarer:) hihi du är bara för härlig



6/3
Idag har vi bott i vår nya lägenhet i 1 månad och idag är det dessutom bara 3 månader kvar till vårt bröllop:) Så vid denna tiden om tre månader är jag nu fru Thörn, hihi Det känns faktiskt ganska avlägset även om bröllopet börjar att kännas mer och mer "verkligt" för varje dag som går. Prästen ringde i veckan och nästa fredag ska vi träffa honom, bara det liksom:)

Måste bara berätta en händelse som Andreas berättade när han kom hem idag efter jobbet. Andreas hade ringt till växeln till ett företag och sökte efter en viss man och hon i växeln lät lite förvånad över att Andreas ville prata med honom och frågade igen om det var han som Andreas sökte. Andreas säger att han haft  kontakt med mannen ifråga förrut och ville bli kopplad. Då säger hon i växeln, men lite tyst röst:  Men han är ju döv.......  oups,haha, ja vad säger man: pinsamt älsklingen eller? Till Andreas försvar så jag kan säga att det kanske inte är lätt att veta hur man haft kontakt när det gått över 6 månader sen. Det kan väl tilläggas att det var via mail de haft kontakt förr....och säkert i framtiden oxå...
Förlåt älsklingen, var bara tvungen att berätta...

Imorgon förmiddag ska jag och älsklingen åka på spa och det ska bli superskönt. Vi blir borta över natten och kommer sen hem igen på söndagkväll. Ser framemot en helg med älsklingen utan en "massa måsten" utan bara vi och en lugn, myspys och avslappad helg.

Nu närmar sig fredagspizzan med stormsteg och jag längtar, jisses vad hungrig jag är nu...

Härlig helg på er.
//Pernilla




Tisdagsblogg...
Tänkte bara "lägga in" en liten snabb blogg så här mitt i veckan. Ja för mig har halv "arbetsveckan" redan gått, jag är nämligen ledig på fredag. Jag har bytt arbetsplats när det gäller min arbetsträning, jag är nu på barnavd och jag stortrivs. Jag känner verkligen att detta skulle kunna vara min arbetsplats för låång tid framöver. Tyvärr, som det ser ut nu, så har de ingen tjänst ledig, men man kan ju alltid hoppas på att det sker förändringar innan min arbetsträning är över.

Älsklingen kommer att jobba hemma imorgon och jag ska inte va iväg förrän kl 12.00. Detta innebär att vi har sovmorgon ända till 07.30, hur underbart är inte det?;)

Just nu grejar han med vår nya server...jag fattar inte så mycket kring det där med datorer, men liten och snygg och tyst är den....hur bra som helst ju, hihi. 

Varma kramar på er, en tisdagskväll som denna
//Pernilla

Uppdatering...
Ja jag tänkte göra en liten uppdatering för er:) Det känns som om det händer så mycket hela tiden, var ska detta sluta?, hihi. 

Vi håller på så ofta vi kan och orkar att greja med flyttlådor och grejer som ska fixas i vårt nya hem, ibland känns det som om det aldrig kommer att ta slut, men samtidigt vem man ju att det gör det och att det blir "bättre och bättre för varje ryck vi tar". Idag har älsklingen fixat med två hyllor till skrivarna i datarummet, eller ska jag säga Andreas rum;), och det blev hur bra som helst.  
I torsdags kunde vi äntligen lägga den gamle lägenheten bakom oss och det känns superskönt. Så underbart att inte behöva bry sig mer om den och dem.  Vi trivs bättre häääär... Lät det som tjuren Ferdinand?;)

På bröllopsfonten händer det en hel del nu känns det som:) Vi har beställt vigelsring och idag postade vi brevet ang hindersprövning:)

Igår kväll var vi i Bromölla Simhall och firade, i förskott,  min kusin Daniels 30årsdag. Det var trevligt på alla sätt. Först åt vi smörgåstårta och drack gott. Sen blev det vattengympa, lite annorlunda efter smörgåstårta och vin och tillsammans med släkt och vänner, men väldigt kul. Hoppas att du, Daniel, och dina vänner hade det superkul senare på kvällen...vi är för gamla att orka med så sent...,) Att min "lille" kusin snart blir trettiio det fattar jag dock inte, hihi...

Nu är det söndagkväll och lugnet har lagt sig. Älskingen kollar på film och jag bloggar, det fattade ni nog, hihi...

Ha det gott och sköt om er.
//Pernilla



RSS 2.0