Min älskling
Vad är det med oss? Nu är det älsklingen som har migrän...och jag tycker så synd om honom, jag vet ju hur hemst det känns. Han har tagit medicin och gått och lagt sig, det är bara det som gäller men jag mår dåligt över att se honom så. Vill ju att han ska må bra. Hoppas att sömnen gör nytta. Jag går och "tittar till" honom ofta. Blir orolig inom mig när Andreas inte mår bra. Samtidigt vet jag att det går över, sömn och medicin är den bästa kombinationen.

Andreas är mitt allt och jag känner mig halv på något sätt när han inte är nära och speciellt då han inte mår bra. Som tur är är det inte ofta som han mår dåligt.

Idag har vi annars varit och storhandlat, det behövdes, det är långt innan bröllopet som vi storhandlade senast. Skönt att ha lite fullt i skåpen igen.
Har även hämtat 270 foto idag, så nu har vi lite att pyssla med. Det är foto från förra våren och till dags datum. Vi har inte haft så mycket tid över till att framkalla foto innan, då vi hade så mycket bröllopsplanering. Jag tycker om att ha foto i album oxå, inte bara på datorn. Ska bli kul att sätta in foto. Vi har kvar att framkalla foto från bröllopet och Rom, så fler, många fler foto lär det bli...

Nu ska jag titta till älsklingen igen...

Jag älskar dig, Andreas mest av allt.

//Pernilla

Mysigt värre...

Efter att jag letat present ett tag, utan att hitta någon och insåg att jag nog får stilla min nyfikenhet tills på måndag, så gick jag och älsklingen ut på en promenad. Det var skönt att gå en runda och jag har saknat det efter Rom, där gick vi väldigt mycket.

Efter en stunds promenad och lite strosande hamnade vi på Lilla Torg och satte oss på "Ristorante la Cucina". Skönt ställe, trevligt personal och mycket god mat enligt oss. Andreas åt Cannelloni al forno och jag en pasta Caprese vilket var mycket gott men efterrätten var helt fantistik. Vi delade på en Semifreddo och alla smakerna bara smälte i munnen, såå gott. Har ni inte besökt detta ställe och gillar italiensk mat så kan vi varmt rekommendera det. Vi tycker att de severar mycket bättre mat än i Rom...
När vi satt där som bäst och njöt av maten så kommer Robert Wells och hans fru/sambo och går förbi...det är ju inte varje dag det händer i Kristianstad, hihi.

Nu är vi hemma igen och ska fortsätta att njuta av slutet av semestern...

//Pernilla


Nyfiken:)
Just nu är jag ensam hemma, älsklingen är ute och köper present till mig:) och jag är bara så nyfiken på vad det blir. Fast man är gammal så är jag ändå nyfiken på vad som finns i paketet..barnsligt kanske, men sån är jag. Jag firar min födelsedag med att börja arbeta efter semester...

Igår var vi hemma hos mina föräldrar. Brosan är hemma från Stockholm och vi firade honom lite, i förskott, på hans födelsedag. Vi fikade på eftermiddagen och sen framåt kvällen så grillade vi. Andreas ordnade med hur god mat som helst från grillen och det var mysigt att sitta ute i en trädgård och äta. Dessutom hade vi hur underbart väder som helst. Vi tittade även på foto, dels från bröllopet och dels från vår resa i Rom. Det var en del foto att gå igenom...sammanlagt omkring 1200 bilder, hihihi


              
Spännande fotovisning:)                                                       



Mio stortrivs "på landet"


Nu har älsklingen kommit hem och jag ska leta efter presenten som han gömt..;)
Mys med älsklingen är det som står på schemat resten av dagen:)

KRAM
//Pernilla

Migrän
Usch vilken dag det har varit idag. När jag vaknade i morse hade jag riktigt ont i nacken, somnade om och när jag vaknade igen så hade jag ont i huvudet oxå, ganska snart blev det bara mer och mer. Vid halv elva hade jag sådan migrän att jag trodde jag skulle gå under. Tog min medicin och det kändes som evigheter innan den verkade, tar omkring 40minuter, sen blir jag alldeles matt i hela kroppen och det känns som om jag måste tänka på att andas, att inte kroppen sköter det själv på något konstigt sätt. Alla andra gånger brukar huvudvärken försvinna här och jag somnar en stund, men idag gav inte huvudvärken med sig lite lätt. Har fortfarande huvudvärk, men det går ju inte att jämnföra med innan idag. Jag låg i sängen till fyra i eftermiddag, sen ett långt varmt bad och lite mat.
Jag är så superlycklig att Andreas är hemma och att han har "tittat till och skött om" mig hela dagen. Han är verkligen en klippa, min man. Älskar dig över allt annat, Andreas.

Nu är det som sagt mycket bättre men vi ska nog snart gå och lägga oss. Behöver extra mycket sömn efter migrän. Nu har vi en vecka kvar på semestern och jag hoppas att den blir underbar. Hoppas på bra väder, så att man kan sola lite, vill ju inte komma tillbaks till jobbet hur blek som helst, hihi.

Tyvärr blev det inget vinst igår, men alltid sååå kul med kommentarer:)

//Pernilla

Lördag kväll...
och vi är bara hemma och tar det lugnt, så underbart. Hur kan det ibland bara va så skönt att va hemma? även om det är riktigt kul att träffa sina vänner ju:) 

Igår kväll tex, då var vi på Taste tillsammans med Andreas kusin Anna-Maria. Vi åt grillbuffé och hade det supertrevligt. Åt gott, snackade och skrattade, kan det bli bättre...

 


Idag har vi varit hos min kusin Jenny och hennes Mattias. De bjöd på god lunch och trevligt sällskap:) Spännande att vänta på deras lille som finns där i magen...på bilden ser ni även min kusin Marie:




Såg att Helen hade kommenterat, alltid såå kul att få en kommentar - jiipi,  om ost- och vinkvällen här hemma och då tänkte jag att även ni andra skulle få se hur trevligt vi hade det, hihi. Jag och mina tärnor träffades för en mysig kväll med ost,kex och vin, men Andreas fick va med på ett hörn under "maten":

    

Där fick ni även ett par bilder från bröllopet..:)

Ikväll gäller det soft i soffan, godmat och "Sommarkrysset" och hålla alla tummar på att vinna lite pengar;)

KRAM
//Pernilla

ps. idag var får bröllopsbild i Kristianstadsbladet...:) jag är en gift kvinna:)




Hemma igen:)...
...för andra gången...det blir tydligen inte mycket bloggat i sommar. Nu är vi hemma igen efter att varit i Bromölla och "passat" mina föräldrars hus och Mio. Det känns skönt att bo i hus för ett tag och vi längtar tills vi har ett eget. Det är alltid kul att träffa Mio igen och få rå om honom lite. Ibland saknar jag min katt väldigt mycket, men jag ser ju att han har det så mycket bättre hemma hos mina föräldrar. Han har fått "smak" på utelivet och sen kan man inte ta hem honom i en lägenhet igen. Han trivs verkligen som herre på täppan hemma hos mina föräldrar, men han är en mycket bestämd herre,den katten, han väcker oss vid 02 - 03 och vill gå ut, sen vill han in igen vid 07 för lite mat och sen ut igen..så det var bara att snällt göra som han vill, hihi:)

Under veckan har vi hunnit med att vara på Degerberga antikmarknad (kom hem med gräddbullar, hihi inte så antikt precis) och vi har även varit i Ystad och besökt min moster. Lisbeth mådde väl ganska så bra efter omständigheterna och det var skönt att träffa henne och bara sitta och snacka för ett tag. Hon kommer snart hem från sjukhuset får man hoppas och att hon får en bra och snabb tillfriskningstid hemma.
Vi har tagit det lugnt, tvättat bilen (det händer inte allt för ofta) kollat lite film och bara varit, skönt, men det var riktigt skönt att komma hem ikväll. Att bara få va hemma för ett tag nu och bara softa, det behöver vi.

Just nu sitter jag i vårt vardagsrum och lyssnar på uppträdet från Kristianstads idrottsplats. Vi hör det väldigt bra hem, balkongdörren är öppen. Vi tänkte först gå och lyssna på Lena Ph och Orup, jag gillar verkligen dem, men så är vädret inte det bästa och dessutom hör vi ju väldigt bra hem, hihi. Är man snål då? hihi...

Nu ska det snart bli mat och passande nog så ska Lenas & Orups framträde börja nu vid 20.00:)

Många sköna sommar kramar på er
//Pernilla

Hemma igen:)
eller ja vi kom hem i tisdagskväll, men dagarna har gått så fort att jag inte hunnit skriva förrän nu. Vi hade en helt fantastiskt underbar bröllopsresa i Rom:) Vet inte riktigt var jag ska börja att berätta om, men kan ju alltid börja med att berätta att hotellet var väldigt fint och vi mådde som en prins och prinsessa där. Personalen hade verkligen gott artighets- och charmkurser,hihi.
Ja Rom sen då, staden Rom, hur ska man kunna sammanfatta den?  Ja, det blir svårt men jag ska göra ett litet försök... Där finns otroligt måååånga fina byggnader, piazzor, skulpturer och fontäner. Vart man än tittar är det bara så vackert, men samtidigt ganska så mycket klotter på sina håll. I Rom är det mycket trafik och otroligt mycket vespor, men sanningen ska sägas att de är nog ganska så bra på att köra i trafiken. Som turist tog det ett par dagar innan man kommit in i "deras tänk" omkring t ex övergångsställe...det gällde att va bestämd och inte vela, så gick det bra.

Maten blir nästa kapitel, många säger att maten är underbar i Italien och Rom, men där håller vi inte riktigt helt med. Pizzorna var ok och pastan likaså, men inte mer. Kanske är vi kräsna men vi hade nog väntat hos lite bättre kvalitet på maten faktiskt. Och snabbt gick det med serveringen, ingen långmiddag här inte, hihi. Vinet var underbart:) fast vi höll oss mest till vatten och öl. Det var så varmt och det var lite svårt att hålla vätskebalansen vissa dagar. Den bästa middagen åt vi på en bakgata på en "riktigt italiensk" restaurang och de kunde knappt engelska, men laga mat kunde dem:)

Så kommer vi till lite av vad vi såg och upplevde i Rom...Vi bodde nära både Spanska Trappan och Fontana di Trevi. Spanska Trappan var kanske inte lika pampig som vi tänkt, men att gå i de kvarteren var mysigt och att gå förbi butiker som Gucci, Prada, Bvlgari och Armani hör inte till vår vardag precis.
Kvarteren omkring Fontana di Trevi och Pantheon är helt underbara och bara så Italienska. Där var det mysigt:) Fontana di Trevi är stor och väldigt vacker och extra kul att en svenska badat där:) Vilket sus det var av allt vatten... Riktigt pampigt var Pantheon... speciellt om kvällen.

Vi gjorde även två guidade turer. Första turen gick till Vatikanen och där var vi i Vatikanmuseumet, Sixtinska kapellet, Peterskyrkan och St. Petersplatsen. Intressant att få lite berättat och att få se alla målningar och konstverk. Peterskyrkan var väldigt mäktig. 
Andra guidade turen vi gjorde var på Colosseum, det är stort och imponerande när man tänkte på de som byggt det...Strosade genom Forum Romanum (gamla Rom) oxå. Jisses vad vi har gått mycket denna veckan i Rom, men det var enbart skönt fast lite varmt ibland.

Skulle kunna skriva hur mycket som helst om vår resa men tänkte låta lite bilder tala för sig själv:

   
                                            



Andreas vid "den hemliga dörren till Vatikanen"



     





Visst är han snygg, min man?:)


 

På väg hem till Sverige igen...
 

Borta bra med hemma bäst..visst är det så?!

Nu är det snart dags för lite middag i detta hemmet och lite slötittande på Golden League, denna veckan i Paris men förra veckan var det i Rom, precis som vi...

Massa kramar på er som läser
//Pernilla

p.s mina tankar går idag lite extra till min moster, Lisbeth som har brutit lårbenshalsen och ska ha opererats idag under eftermiddagen. Massa kramar till dig...


Bröllopsresa:)

Det är inte länge nu innan vi åker på bröllopsresa:) Klockan är ställd på 04.50 imorgon, kör ner till Malmö och ställer bilen där, tar tåget över till Kastrup. Flyget lyfter 09.50... Ska bli sååå underbart och skönt. En vecka ensam med älsklingen, såå mysigt. 
Idag firar vi 1 månad som gifta:) Vi har givetvis packat och sen har vi köpt en ny kamera oxå. Ska bli kul att använda den i Rom och hoppas att den tar mycket bättre kvalitet på fotona:)

Kramar från oss

Ciao Ciao:)


Tack älsklingen:)
Nu har vi kommit hem från akuten. Andreas tyckte det var lika bra att åka in idag och inte vänta på att vårdcentralen ska öppna imorgon. Och så här med facit i hand så hade han såklart rätt:) Jag gillar ju verkligen inte det här med sjukhus, när man själv är patient. Jag fick träffa en bra läkare och fick gjort en datortomografi över bihålerna. Fatta vad nervös och rädd jag var när jag skulle lägga mig i "röntgentunneln", tänk om de lagt mig i magnetröntgen istället och pacemakern skulle lägga av...men som tur gick det ju hur bra som helst. Jag har aldrig gjort en datortomografi sen jag fick pacemaker, men nu vet jag ju att det med funkar:)
Röntgen visade inget var i bihålerna men att de var rejält svullna och inflammerade. Alltså hjälper det inte med antibiotika. Fick ansvällande tabletter att ta nu i 14 dagar och fortsätta med nässprayet. Vilken tur att Andreas "hjälpte" mig att komma iväg idag. Så nu hinner jag med två tabletter redan idag, jippi...kanske det finns en stor chans att detta börjat hjälpa innan vi åker. Tänk om vi inte sökt igen, då kunde jag ätit antibiotikan i 4 veckor utan någon nytta alls...dessutom tålde jag inte denna antibiotikan och fick klåda och utslag, som jag hoppas ska försvinna snart.

Älskling, tack för att du finns i mitt liv och för att du vet hur du ska hjälpa mig;) när jag inte riktigt själv orkar/vågar... Älskar dig över allt annat och jag ser verkligen fram emot vår bröllopsresa:) Ska bli sååå underbart...längtar...

Nu ska jag gå och pussa på älsklingen

//Pernilla

Ororar mig
Som ni läst har Pernilla bihåleinflammation .. Men hon tål inte antibiotikan :(  Är orolig för henne, att hon inte skall bli bra. Att det blir jobbigt i Rom och att hon inte kan njuta av allt .. Vill ju bara att hon skall må så bra som jag tycker hon förtjänar .. att må som en prinsessa ..

Inte kul och se att sin älskling ha feber, huvudvärk, frossa, ont i öronen, ont i nacken :(

Älskar dig Pernilla och önskar inget annat än att du mår bättre till tisdag ..

//Andreas

Bröllopsfoton är hemma:)
Idag fick vi fotona från vår fotograf:) Vad vi har längtat och väntat:) Det är verkligen så kul att titta på dem och minnas tillbaks till de ögonblicken. Sååå lycklig jag är tillsammans med min man. Imorgon är det 4 veckor sedan vi gifte oss. Det är ganska så svårt att välja bilder att sätta in här...har nu över 500 bilder att välja mellan. Det är Linda och Martins foto plus Jens och givetvis önskar vi ännu mer foto. Så om det är någon som läser här och som tagit foto på bröllopet, hör gärna av er. Nu blir det lite fotovisning:

      hihi, så typiskt älsklingen, att prata mobil...han pratade med Daniel eller Pontus om läget på Villandsgården och när vi skulle komma.....
Fler bilder följer:
           

Emil Sigfridsson och Zara Kronwall sjöng underbart på vårt bröllop och de tre låtarna kommer för all framtid att betyda något alldeles extra för mig och älsklingen.

Här kommer lite foto från bröllopsfesten:
     min svärfar..längtar så efter att få se hans film:)

 Helen och Linda håller tal till mig och jisses vad jag fick bita mig i läppen för att inte börja gråta alldeles för mycket..tack min underbara tärnor.

 Pontus tal till Andreas...om en massa bravader de hittat på:) och om kungspingvinen som funnit sin svan...

 lite frågesport som Bo och Marianne vann. Bröllopstårtan:

Bröllopsvalsen och bröllopskyssen,igen:)
   

Här var lite foto från vårt bröllop, klicka på dem för att få dem i större format.
Vi hade en helt otrolig dag, även om det kändes som om man levde i en bubbla;) Dagen kunde inte bli mer fantastisk och vi kommer aldrig någonsin att glömma denna underbara dag:)

Kvällen, idag, har varit helt underbar, har suttit och kollat bröllopsbilder och dessutom är det semester nu:) Kan det bli bättre...

Tusen varma kramar till alla som gjorde vår bröllopsdag till ett minne för livet
// Herr och fru Thörn:)

Uppmaning..
När jag och Pernilla kikar på statistiken över bloggen, alltså hur många unika besökare vi får varje dag .. så är det otroligt nog fler än vi som går in .. :)


Men vi är väldigt nyfikna på vem det är .. Så därför vill vi "uppmana" de som läser att lägga in en kommentar så vi vet vem ni är :)


Kramar från oss

Vår nya fåtölj har kommit :)
Idag kom vår nya fåtölj .. Tack för bidraget Else-Maj &Paul .. Det blev supersnyggt :)

Har med en bild på balkongen också .. Underbart med sommar och sol.

     

Kramar

//Andreas

Blogginlägg nr 2 idag...
Nu har vi kommit hem från läkaren och varit inom apoteket. Det blev en del mediciner. Jag ska ta ett högdos antibiotika i 2 dygn och sen ett annat antibiotika i 4 veckor! Tre gånger om dagen i fyra veckor, jag säger bara jisses. Har aldrig ätit antibiotika så länge. Dessutom ska jag fortsätta med nässprayet i 2 månader! Så denna sommaren kommer jag att leva med tabletter och nässpray i handväskan hela tiden.
 När jag kom hem så tittade jag självklart i bipacksedeln till antibiotikan, har börjat göra det sen jag blev sjuk, kanske både på gott och ont. Har blivit lite nojig med mediciner nu för tiden. I vilket fall så stod det att man skulle prata med läkare innan man tog medicinerna om man hade långsam hjärtfrekvens eller oregelbunden puls. Hm..direkt började jag fundera, kan jag ta dem? Pacemakern hjälper ju mot långsam frekvens, men jag har ju oregelbunden puls. Pratade med sjukvårdsupplysningen som rådde mig att prata med läkaren imorgon och att inte ta medicinen ikväll... ja så får det väl bli.
Men hoppas att det ska fungera och att jag bli bra snart...börjar bli lite tröttsamt detta.

Ja denna bloggen var ju inte direkt roligare, hihi

Var inom apoteket, som sagt, och stan börjar nu förvandlas inför Kristianstadsdagarna och jag tyckte att det var rätt mycket semesterledigt folk på stan. Kul att se alla människor:) Vi kommer inte att va hemma mycket under Kristianstadsdagarna i år. Om jag mår bättre tänkte vi kanske kolla in Rix FM festivalen på måndagkväll. Det var en hel del bra artister, tycker jag. Kan vi bli mysigt att sitta och äta något gott och samtidigt höra bra, live musik.

Nu väntar lite mat och sen slöa i soffan och hålla alla tummarna för att jag kan påbörja behandlingen imorgon. Vill bli frisk nu:)

Kramar från fru Thörn:)

Sommar och bihåleinflammation
Jag har fortfarande rejält ont av mina bihålor. Det sitter på höger sida och jag har ont över och under ögat, pannan och det dunkar ut i örat. Känner mig täppt och väldigt trött och slut. Jag ringde vårdcentralen i måndagsmorse igen, men då var givetvis den läkaren som jag träffade i torsdags inte där längre. Fick en telefontid med en annan läkare som imorse. Han ringde för en halvtimme sen och ville träffa mig idag, fick tid 14.30. Han sa att jag skulle få antibiotika men ville även se om där finns en polyp och i så fall skulle han skicka en akutremiss till öron-näsa-hals. Tänk om jag fått träffa honom redan i torsdags, då hade jag förmodligen mått bättre idag och kunna arbeta. Det är sista arbetsveckan innan semestern och jag har varit hemma från jobbet, känns inte alls bra. Vill ju komma in i jobbet och det känns så dumt att bli sjuk så här i början på en ny arbetsplats, men tyvärr kan jag ju inte göra så mycket åt det. Jag har gått med detta egentligen hela våren, men måste ta tag i detta nu. Har ätit alvedon eller ipren för värken och febern men tillsist får man liksom inse att det inte kommer att gå över av sig självt.
Undrar vad akutremiss betyder egentligen, kommer jag att bli opererad imorgon eller om ett halv år-år? Känns lite konstigt om jag skulle behöva bli opererad för då kommer jag ju till arbetsplatsen som patient;)

Ja nu har jag gnällt lite, måste få göra det ibland och vet att det säkert inte är roligt alls att läsa. Men jag skriver ju vad jag vill;) hihi...

Älsklingen jobbar hemma idag och kommer förmodligen att göra det imorgon och på fredag oxå. Det har börjat lugna ner sig på hans jobb nu inför semestern och det kan ju va behövligt. På måndag är det semester som gäller:) Jag känner bara att jag vill bli frisk och må bra. Vi åker ju på bröllopsresa på tisdag, inte så kul att må såhär då direkt. Får hålla tummarna på att besöket hos läkaren blir bra idag.

Varma kramar
//Pernilla


RSS 2.0