2,5år...
...idag firar jag och älsklingen 2,5år tillsammans. Mina bästa år i hela mitt liv, är såå superlycklig tillsammans med Andreas, nygift och allt:) Efter en låång och skön sovmorgon packade vi picknick-korgen med frukost och cyklade ner till tivoliparken. Det var verkligen hur skönt som helst, men ingen av oss använde solskyddsfaktor och det känner vi nu, om man säger så, hihi.

Jag har inte varit på arbetsplatsen i torsdags och fredags men hoppas kunna gå imorgon. Jag har bihålsinflammation och var hos läkaren i torsdag, fick nässpray och allergimedicin. Hade det inte blivit bättre tills imorgon så skulle jag höra av mig igen. Så imorgonbitti får jag ringa vårdcentralen igen, troligen behöver jag antibiotika. Vill bara bli frisk och pigg nu,känns inte som om man ska va förkyld mitt i högsommaren.
Nu arbetar vi 5 dagar till, sen semester, känns som om den är välbehövd. Nu lockar sängen otroligt mycket...


Godnattkramar
//Pernilla


8 arbetsdagar kvar...
...till semster:) Även om jag trivs riktigt bra och tycker att det är otroligt kul att gå till arbetsplatsen så är man ändå lite inställd på semster nu och resan till Rom med älsklingen. Lever egentligen bara bröllop och "efterdyningarna" av det hela tiden. Längtar såå efter fotona från fotografen,ska komma denna veckan:) Men känner även att jag verkligen vill lära mig allt på det nya jobbet och vill kunna allt nu, men vet att det inte är så ju, bara att inse.

Idag har jag även varit hos hjärtläkaren, det årliga besöket, och det gav goda resultat kring hjärtat. Han gjorde även ultraljud (var 2 år sen sist) och allt såg bra ut, bra hjärtfunktion och klaffarna sluter fint:) Lite höjt blodtryck, dock. Han hittade även ett bråck på nedre magmunnen. Jag har ju haft problem med magen en längre tid och känt en "bula" ibland, så det var ju ändå skönt att veta vad det är. Bara att leva med sa läkaren, men får jag mer problem så är det kontakt med kirurgen...

Nu väntar jag på Allsången från skansen och känner att sommaren är här...underbart väder ju.

Kramar
//Pernilla

p.s: imorgon kväll hoppas jag på att jag och älsklingen kan äta vår kvällsmat på Barbro´s koloni. Ska bli så underbart men jag håller alla tummar att vi orkar..är verkligen såå trötta nu.

Sköna söndag...

...idag har vi haft det riktigt skönt:) Sov länge i morse, lång god frukost. Vid lunch gjorde vi ett väldigt mysigt spa här hemma och tog det bara lugnt. Massage, massa värmeljus och varma sköna bad...vad mer kan man begära...

 Sen skulle vi tvätta kl14 men så blev det inte. Det var någon som satt sitt lås i dörren och det var dessutom sönderborrat, hihi...jaja vi får väl tvätta till helgen...klarar oss nog ändå...men jisses vilka stolpskott det finns;)

Midsommar var enbart lugn för vår del. Vi var hemma hos mamma och pappa på midsommarafton. Andreas och pappa kunde äta sill och dricka nubbe, jag och mamma åt köttfärslimpa och det är min favorit bland mammas mat. Så gott och trevligt det var. Vi hann med både jordgubbar som efterrätt och prinsesstårta till kaffet innan jag och älsklingen begav oss hemåt. Vi var en sväng på  kyrkogården oxå, ville besöka min mormor,morfar, farmor och farfar...har inte varit på kyrkogården sen farmors urnsättning (12/3). Kändes så bra att komma dit för ett tag...

Mamma och pappa fick Lasse Stefanz senaste CD i midsommarpresent och det var verkligen uppskattat. De fullkomligen älskar dem och visst är det skönt musik:) De har samtliga album hitentills..en hel del i vinyl då;)....hihi

Vi hade egentligen tänkt oss att grilla på midsommaraftonskväll, men var allt för mätta så vi grillade igår istället. Riktigt gott blev det. Älsklingen grillade fläskfile, kotletter och haluomi, så gott...mums:)

Söndagkväll... älsklingen kollar en film och snart ska vi kolla en film tillsammans, innan det sen är dags för att ladda för en ny arbetsvecka...
Snart 2 veckor till, sen åker vi på bröllopsresa till Rom:):) ska bli så skönt...

KRAMAR
//Pernilla

p.s. ska snart ändra mailadress..måste ju ha en med Thörn i stället för Lundqvist..hihi







 


Vit som snö...
...vet att jag har haft den rubriken en gång förr, måste varit någongång i januari. Då hade jag hittat och beställt min brudklänning. Idag har jag sålt den. Känns lite sorgset och lite för nära inpå bröllopet, men samtidigt vet jag att jag aldrig kommer att ha den på mig igen. Det var en tjej som sett den i butiken och ville köpa den, men då sa hon i butiken att den inte gick att beställa mer och gav telenumret till mig. Förra veckan ringde tjejen och idag var hon alltså här. Hoppas att hon kommer att ha en lika underbar och fantastisk dag i klänningen som jag hade och att hon oxå kommer att känna sig så fin och överlycklig. De ska gifta sig den 8/8 och då kommer jag garanterat att tänka på dem:)

Idag har jag varit på jobbet igen och det känns enbart skönt. Fast jag undrar lite smått hur jag ska kunna lära mig alla rutiner och diagnoser;)...alla som jobbar där känns så säkra på sitt jobb och är hur trevliga som helst. Det verkar verkligen va en trevlig arbetsplats. Efter jobbet idag var jag och lämnade prover och tog ekg, det tog sammanlagt 1h och 20minuter, fatta vilken tid det tar att sitta i köer, men det blev gjort iallafall och resultaten får jag nästa vecka.

Just nu sitter jag i soffan och har balkongdörren öppen och bara njuter av vädret, solen skiner och och det mår jag bra av...

Sköt om er

Kramar
//Pernilla



 

Huvudvärk...
De två senaste dagarna har varit ganska så tunga och jobbiga. Igår hade jag världens migrän hela dagen och jag mådde allt annat än bra. Låg i sängen hela dagen.
Idag har jag oxå haft huvudvärk men mest av allt idag så har jag, mamma och Andreas varit i tingsrätten. Fy tusan vad jobbigt det var och jisses vad dåligt jag mådde/mår över det. Nu är det iallafall över, men det finns inte i min värld att man någonsin kan vara så oärlig och "äcklig" som hon var idag. Jag är helt stum...fatta vad skevt allt kan bli...nästa torsdag kommer dommen. Jag tror att det inte blir något...tyvärr...
Ja ja nu är det iallafall bakom mig och jag kan bara se framåt.

Kommer att jobba imorgon och på torsdag, på fredag är vi lediga. Ska bli skönt med en lite längre ledighet, är bara så slut, men det ska bli kul att gå till den nya arbetsplatsen imorgonbitti. Känns som om jag mår lite bättre när jag är "igång" trots att jag är fruktansvärt trött och gör inget annat än jobbar och sover känns det som.
Imorgon är det oxå dags för provtagning och ekg inför läkarbesök nästa vecka. Hoppas på bra resultat.

Nu ska jag softa en liten stund i soffan och sen blir det sängen.

KRAM
//Pernilla

p.s ursäkta att det blev en urtrist blogg att läsa, var bara tvungen att "skriva av mig lite"...

Firar 1 vecka och 1 dag som gifta:)

Tiden går snabbt och jag hade tänkt att blogga mer i veckan men inte hunnit/orkat.

Jag har inte riktigt landat i att vi har gift oss, tänker på vårt bröllop hela tiden och är bara såå superlycklig. Sakta, sakta landar det inom mig...och  jag bara njuter...jag och Andreas är gifta!:)

I fredagskväll var vi i Ystad och grattade min kusin Robin som tog studenten. Mysigt att få träffa delar av släkten igen så snart:) Det bjöds på helstekt gris och det var riktigt gott. Stort grattis Robin och jag håller tummarna på att du snart hittar
ett jobb. Grattis i efterskott, kusin Johanna som tog studenten förra fredagen.

MIna "småkusiner" Johanna och Robin, nybakta studenter...

Helgen har varit hur bra som helst, vi känner oss lite rastlösa eftersom det inte finns några bröllopsplaneringar längre, hihi. Lördagsmorgonen avnöjt vi en lång och underbar frukost, älsklingen var iväg och handlade frallor och gott pålägg. Så underbart att bara sitta och ta det lugnt och inte känna att vi måste göra något. I vilket fall som helst så åkte vi ut på stan och fixade en del grejor. Vi kom bland annat hem med en ny inredning till hallen och beställde en fåtölj till andra delen av hallen. Vi kommer kanske att få den redan nästa vecka, annars blir det veckan efter midsommar, Så snart, Paul, är det dags att komma och pröva fåtöljen,hihi.

Så här ser det ut i vår hall nu:


Nu är det dags för middag och efter det ett lång skönt bad...

Kramar
//Pernilla



Snabb blogg...
...vill bara säga att nu kan jag pusta ut, älsklingen har precis landat efter att ha varit i Stockholm sedan igår morse. Tycker inte om att ha honom flygandes runt i landet;) Ska bli sååå skööönt att han snart är hemma igen. Har saknat honom mer än vad jag tror är nyttigt;)

Vi kommer att skriva mer om bröllopet sen, vi är fortfarande i ett gigantiskt lyckorus som ni säkert förstår men försöker ändå att klara av att jobba lite, hihi. Jag började på ny arbetsplats i går och det känns mycket bra. Vi kommer att jobba denna vecka och tre veckor till innan vi sedan kommer att ha semester.

Nu väntar och längtar jag efter att älsklingen sätter nycklen i dörren...

KRAMAR
//Pernilla

En dag av fullkomlig lycka!!!
Nu är vi herr och fru Thörn! Bröllopsdagen, igår 090606, var helt fantastiskt underbar...på alla sätt...
Som ni alla förstår är det lite svårt att uttrycka alla glada och lyckliga känslor i ord. Vi kommer defenitivt att blogga om bröllopet framöver, men idag blir det bara några bilder som får tala för sig själva....



I Råbelöfs slottskyrka...



Det lyckliga brudparet precis efter vigseln, tärnan Helen syns till vänster i bilden


En bröllopskyss...smakar underbart...


Tärnorna Linda och Helen står oss bi...är de inte vackra! :)


Nu bär det iväg mot festlokalen...en sista puss innan avfärd...


Vid festlokalen väntade gästerna med såpbubblor i högsta hugg!

STORA KRAMAR TILL ALLA GÄSTER. Tack för alla presenter och ert underbara sällskap.

Kramar från BRUDPARET

p.s. Tack till Linda och Martin som tagit dessa underbara bilder och att vi fick den redan idag!

65 timmar...
...till vår vigsel:) och ännu mindre innan det är vår bröllopsdag!
Längtar så tills dess. Lördagen börjar ganska så tidigt, innan kl. 08 ska jag va iväg och sen får jag inte träffa älsklingen förrän efter lunch, puh hur ska jag klara mig, hihi. Vill ju ha honom brevid mig hela tiden. Därför är dessa dagarna vi har nu superbra tycker jag. Får ha honom nära mest hela tiden:)

Imorgon och på fredag blir det att fixa och dona i festlokalen. Få dit alla saker, duka osv... Vi kommer att få hjälp av min mamma och mina mostrar Mona och Lena, tusen tack för det.

Har precis kommit upp hur en skönt bad, känns som om det är hur viktigt som helst nu att ta vara på sig själv och landa i det som komma skall.

Igår övade vi i kyrkan och jag blev riktigt nervös bara av det, undrar då hur det ska gå på lördag? Men jag litar helt på Andreas och känner all trygghet i honom. Visst kommer det gå bra, mina tärnor? Det var ganska så skönt att va med igår va?

En bild från grillningen i förrgår:



Maten blev hur god som helst och jag måste medge att jag nog blivit lite beroende av älsklingens grillade kyckling och halloumi...hehe

Kanske hinner jag/vi att blogga innan bröllopet, men om inte så ses vi här igen när vi är äkta makar!:)

Kramar
//Pernilla

p.s älsklingen du är mitt allt, älskar dig såå....

Mot blogg...;)

fick precis veta att Andreas bloggat ikväll och det är ju verkligen hur kul som helst:) Kul att han skriver och det ska verkligen bli skönt att ha 4 lediga dagar tillsammans innan bröllopet, men jag måste få göra en motblogg...det är Andreas som är bäst, så det så:)  punkt slut...stopp spegel...    hihi

Snart blir det nedräkning i timmar till vår bröllop:) nu ska vi snart lägga oss, imorgon väntar övning i kyrkan:)

Godnattkramar
//Pernilla


.. Gt i Solen
Var ett tag sedan jag bloggade (Andreas här) .. Men jobbet tar en hel del tid och mellan det och bröllopsplanerna finns det inte så mycket tid, måste ju ha en del tid att bara ligga i soffan och softa... ;)

Att det snart är bröllop har inte riktigt sjunkit in ännu .. Men några dagars ledigt innan bröllopet kommer göra susen för hjärnan.. Fast kanske inte kommer att slå mig förrän vi står utanför kyrkan och klockorna börjar ringa och Medensohn's bröllopsmarsch börjar spela.

Älskar Pernilla så enormt mycket, tänka sig att vi skall stå där utanför kyrkan, uppklädda och Pernilla vackrare än någonsin, väntandes på att gå in ... Helt underbar tanke .. Kommer vara så enormt nervös och spänd den dagen .. Är så lycklig ..

Men har varit lite svårt att visa all lycka eftersom det varit stressigt både med jobbet och med planeringen, vilket inneburit ganska lite egen tid, tid för reflektion och längtan .. Men denna veckan skall jag njuta och tänka på denna underbara dag.

Gt i Solen ..  var på systemet och handlare en flaska Gin i dag ... ;) Gött som fasingen med en kall GT, sitta på balkongen o njuta ..

Kramar på er alla ..

ps. Pernilla är bäst, så är det bara .. nothing needs to be added ;)


RSS 2.0