Inlägg 2

Precis när jag postat inlägget kom älsklingen in ... Redo för kvällen .. :) Fy fasingen vad snygg hon är ..  Så gudomligt söt .. måste nog pussa henne en gång till :)

Hon gillar inte foto, men annars hade jag lagt in ett foto på henne .. för hon är såååå underbart fin ..

//Kram (igen) Andreas 


Äntligen ett inlägg från Andreas ;)
Länge sedan sist, men som man säger den som väntar på något gott kan vänta tills helvetet fryser till is ;)

Har varit ledig idag .. Vi har som så många halvdagar, vardagar innan röd dag. Samt så har vi två extra halvdagar inarbetade... Så jag har varit helledig .. :) Bara 30 minuter för att kolla mail och besvara några akuta av dem .. Men skönt som tusan att vara ledig.

Idag skall vi träffa några vänner och äta lite "beställa hem mat". Kommer bli mysigt .. Snacka lite, lyssna på musik, ta det lugnt och umgås .. :)

Måste även berätta att den nya telefonen kommit, en livs levande X1:a .. är grymt glad över den .. har pillar hela dagen med den, lagt in program som göra den lättare att använda ;) Eller egentligen handlar det om att det är fräckt att kunna lägga in program som man laddar ner från nätet .. hehe .. äkta prylbög eller hur ?

Telefonen i sig är väl mer en dator än en telefon .. i reklamen säger dem till sist ..  "och så kan man ringa med den" ...

Men den är jäklig cool :)

Nu skall jag pussa min kärlek .. :)

//Kramar Andreas 

Långhelg:)
Nu är det långhelg:) jippi, ska bli hur skönt som helst. Ledig fre till sön. Vi har lite inplanerat, men det är bara roliga saker. Imorgonkväll ska vi träffa Helen, Linda, Martin och Amanda och äta lite gott ihop. Ser framemot det:)
Vi ska även leta efter tyg till nya gardiner och kuddar till sovrummet. För att piffa upp rummet lite, nu när nya sängen 
är på plats. Förresten så är sängen hur skön som helst:)
På söndag ska vi till den lokalen som vi ska ha vårt bröllop i för att provduka och mäta lokalen etc. Det kommer oxå att bli ett besök på kyrkogården för att tända ljus för mormor, morfar och farfar. Det är fridfullt att tända ljus för "de sina", tycker jag och speciellt under denna helgen som kommer. 
Dessutom har vi storfrämmande i helgen, nämligen Mio. Hoppas att han kan trivas lite hos oss, utan att bli alldeles för deprimerad. Han är ju nu för tiden så van vid att få springa ut och in hur han vill hos mina föräldrar. Men vi ska göra allt för att han ska trivas och än har han inte klagat. Ska försöka att skämma bort honom lika mycket som mina föräldrar gör, hihi



Ser det ut som om Mio längtar ut??



Denna synen möter oss mest...


Ha det så bra, alla där ute.
Kramar
//Pernilla

Sängen är himma:)
I eftermiddags kom vår nya säng:) De ringde igår om leverans och gissa om vi blev både paffa och glada, de hade ju sagt 4 veckors leverans, men inte gjorde det oss nått att den kunde komma tidigare;) Så nu är den på plats efter 1½ timmes "byggandes" och svett. Gissa om vi längtar efter att gå och lägga oss ikväll?

Idag firar jag och älsklingen 1 år och 10 månader! Tiden går så snabbt, men samtidigt har vi varit med om en hel del och dessutom är vi ju en bit in i vårt bröllopsplanerande. Jag är så lycklig med dig Andreas och vill bara njuta av vår tid ihop och en skön framtid ihop.  Tusen pussar till dig älsklingen...

Är inne på min 4:e vecka på min arbetsträning nu och det känns bra, men undrar bara när det massiva tröttheten ska släppa. Ibland känns det övermäktigt att kunna ta in all kunskap och info igen, men samtidigt så faller mer och mer på plats efterhand så det känns ju bra, kanske finns det en framtid för mig ändå som sjuksköterska?

Nu ska jag pussa älsklingen...

Kramar
//Pernilla







Livet är skönt:)
Har precis kommit upp ur ett underbart varmt bad och dess förr innan så fick jag en härlig massage av min älskling, kan livet va mer skönt? nä tror knappast det...Känner mig så behaglig i kroppen just nu, helt underbart, det är inte ofta jag känner så lite smärta som just nu så det är bara att njuta av situationen. Älsklingen hade köpt en stor badbomb till mig och så hade jag i prinsesskonfetti av hjärtan i badet.

  

Varken effekten av badbomben och prinsesskonfettin syns så bra på bilden men ni får fantisera. Och skönt var det, jag låg i badet i nästan en timme... som ett litet tillägg får ni ett extra foto på prinsesskonfettin;)

Det fungerar bra på jobbet men jag är hur trött som helst, både fysiskt och mentalt, men det kommer nog att bli bättre, får hoppas på det. Får även hoppas på att försäkringskassan kommer med ett positivt beslut, som det ser ut nu så har jag ingen ersättning alls. Tur man har en älskling som försörjer en...;)

Farmor är bättre igen:) Det såg riktigt illa ut där ett tag men hon har återhämtat sig ganska så bra och äter lite igen nu. Hoppas att hon kan få ha det så bra hon kan framöver. Senast jag hälsade på henne så kände hon igen mig och ville ha sina glasögon på sig så hon kunde se mig bättre, hihi...

Nu ska jag gå och väcka älsklingen, han har sovit en liten stund nu, men det är nästan synd att väcka honom, han sover ju såå sött eller hur?



Fort va det gjort....älsklingen är vaken och håller nu är att göra vitllöksbröd, som bara han kan. De är såå goda. Tänk om man kunde få ha den förmågan som han har, han vaknar och vips så är han pigg...annat är det med mig jag tar låångt tid på mig att "vakna".,

Massa kramar på er
//Pernilla

p.s får nog snart börja över på min blivande namnteckning, hihi :)

Ny säng:)

Imorse när vi vaknade, eller rättare sagt Andreas vaknade först och gick upp och satt en stund vid datorn, men sen strax efter åtta så kom han in och frågade om jag ville ha nybakta frallor till frukost och frågade om han skulle cykla iväg. Hmm vad säger man, ja tack älskling, du är bara så underbar. Sen blev det god frukost och soft i soffan.
 
Sen var vi en sväng inom Resia och hon skulle "plocka ihop" en resa till oss och maila förslag. Som det ser ut nu så kommer vi att åka till Rom på vår bröllopsresa:) Hoppas hon kommer med bra förslag.

Efter det åkte vi till SOVA butiken och provade ut en ny säng. Efter mycket om och men så hittade vi en säng som kändes hur bra som helst. Så nu längtar vi bara efter vår nya säng, 4 veckors leveranstid...
Innan dess vill jag att vi målar om i sovrummet och fixar med nya gardiner och så, men får se hur det blir med det. Ska iallafall bli skönt med ny säng.
Visst känns den mysig?...







Jag ringde till mamma idag när hon och pappa var hos farmor och då undrade farmor: "Är det Pernilla som ringer?" Sen ville hon prata med mig, det gick sådär, hon hörde inte mig i mobilen, men jag hörde henne. Hon ville att jag skulle komma och hälsa på. Konstigt det där, i veckan har hon varit så dålig att de ringt och sagt att det var bäst att vi kom för hon hade andningsuppehåll och nu äter hon glass, nyponsoppa och dricker apelsinlemonad:) Lemonad som farmor säger...

Imorgon fyller mamma år och då ska jag och Andreas dit och fira henne. Då ska jag även köra och hälsa på farmor en runda.
Stort grattis i förskott, mamma, vi kommer imorgon med paket.

Kramar
//Pernilla


Tyst torsdag

Nu har jag klarat av två veckor av min arbetsträning och det med blandade känslor. Dels är jag lite stolt över att jag kommit en bit på vägen och dels så är jag nästintill förlamad av all trötthet. Undrar hur mycket trötthet en människa klarar av? Denna veckan har jag inte sovit mycket, somnar ganska så bra, men vaknar efter par timmar och sen ligger jag bara och snurrar i takt med mina tankar.

Jag går på helspänn hela dagarna och hoppar hur högt som helst när telefonen ringer. Är det nu de ringer och berättar att farmor inte lever längre? Farmor sover mest hela tiden nu och är bara vaken 3-5 minuter åt gången. Hon får morfin och slumrar bort igen och har börjat att få lite andningsuppehåll. Älskade farmor det gör så ont i oss att se dig så här. 

Nu ska jag lägga mig i ett bad och försöka att samla lite energi...

Längtar så tills Andreas kommer hem, vill ha honom hos mig hela tiden

Kramar
//Pernilla


tung söndag

Nu blir jag så arg och tom...hade skrivit en lång blogg och när jag skulle publicera den så försvann allt...ska försöka komma ihåg lite av det jag skrev...


Helgen har varit lugn och jag har fått tillbringa den med älsklingen och då kan det ju inte bli bättre:) Vi har fixat en del, men det blev ingen bokning av bröllopsresan. Hon vi gillar på Resia jobbade inte igår. Vi vet vart vi vill åka och vi väntar gärna på att hon ska jobba en helg så vi kan boka resan.


Idag körde jag en sväng till Bromölla och hälsade på farmor. Det var med blandade känslor jag åkte dit. Jag var helt enkelt oroligt inför den farmor jag skulle möta och rädd för det som komma skall. Min känsla sa mig att farmor nog är på väg nu, men vem vet...nu kanske ni tycker att det låter okänsligt, men jag vill bara att farmor ska få avsluta ett långt, härligt och lyckligt liv på ett värdigt sätt. Hon svarade på ja och nej frågor, men pratade inte mer än så. När jag berättade att det var "pernilla som var här" kramade hon min hand hårt och det kommer jag ALLTID att minnas starkt. Men det var inte "min" farmor som låg där idag. Min farmor har alltid varit stark och klarat allt själv...


Nu ska jag försöka att ladda inför en ny "jobbvecka" men det känns svårt. Jag tänker hela tiden på farmor och vet att jag måste satsa allt på min arbetsträning. Det är nu jag har chansen att bli en så "normal" yrkesarbetande människa som möjligt. Jag ska satsa allt, men kan inte hjälpa att jag har mina tankar och känslor hos farmor. 


Massa kramar på er
//Pernilla


Äntligen helg

Min första arbetsvecka är till ända:) och jag klarade det, även om det var med nöd och näppe, känns det som. I eftermiddags har jag legat pall i sängen i 4 timmar, helt väck, men nu känns det mycket bättre. Har precis kommit upp från ett skönt bad och har hela helgen framför mig tillsammans med älsklingen, kan det bli bättre?   Det känns inte så iallafall.
  
Helgen bli förhoppningsvis lugn, vi har några saker att fixa, men sen jag vill mest ta det lugnt och njuta av ledigheten med älsklingen.
Troligtvis blir det en del bröllopsplanering och det är alltid lika kul, kanske blir det så att vi bokar vår bröllopsresa, hihi:)

Farmor är ganska så dålig, hoppas att det vänder snart men det känns som om det kan gå hur som helst just nu.
 
Nu gäller fredagsmys med älsklingen.

Kram
//Pernilla 


jobb...
Två arbetspass till ända och jag står fortfarande på benen, lite haltande är det dock pga stoor trötthet, men vad hade jag att vänta mig. Och de är snälla mot mig, så du behöver inte rycka in Linda,hihi men jag tackar så mycket ändå:)
Jag känner mig ganska så felplacerad ibland men ibland hänger jag faktiskt med och det känns riktigt bra. Fast jag har massa, massa att lära...bara det tex att man inte använder patientbrickan längre om man ska fixa en remiss, känner mig som en stofil ibland, hihi

Nu ska jag mysa med älsklingen i soffan och bara njuta.
Kramar
//Pernilla
 
Tänker på dig morfar, var du nu är, 8 månader av saknad...

Spänd förväntan
Nu är det snart dags att åka till min arbetsträning och jag börjar känna mig lite pirrig och förväntansfull. Hur kommer detta att gå? Hur länge får jag lov att va på denna avdelningen? Kommer jag att hitta tillbaks till min yrkesroll? Sen är det mycket frågor angående ersättning från försäkringskassan, som det ser ut nu har jag ingen alls. Inte alls kul det där men får se vad som händer.

Idag på förmiddagen har jag varit ganska så aktiv. Först var jag iväg och fick en vaccination mot hepatit B, måste ha den som anställd på CSK och om man kommer i kontakt med blod hos patienter. Jag har blivit så löjlig när det gäller sprutor nu för tiden, var nervös men det gjorde ju inte alls ont. Däremot har jag fått en grym huvudvärk nu, biverkan, hoppas bara man klarar sig från alla de andra;) Kanske inte var så smart att välja just denna dagen för vaccination, men men den måste ju göras nån gång.
Efter det så var jag och bokade in både sminkning och håruppsättning till bröllopet. Kan tyckas att det är lite tidigt, jag vet, men faktum så hade frissan helgen efter vårt bröllop redan uppbokad och det är ju så att hon bara kan "göra en brud" just den dagen.  Så nu är det oxå inbokat, känns som om vi är en bit på vägen nu:)
Dessutom har jag bokat in en tid på stället vi ska vara på, så att vi kan "provduka",kolla upp mått i lokalen, bord och stolar etc. Återigen så är det kanske lite tidigt, men jag tror att vi har igen det till våren. Igår var det 8 månader till bröllopet:)

Nu ska jag snart cykla iväg...första gången på över 7år som jag nu ska till sjukhuset som sjuksköterska...

Nervösa kramar
//Pernilla

Längtar tills ikväll då jag kan krama älsklingen

Snabb söndagblogg
Helgen har varit bra och skön, helt underbart att få ha så mycket tid med älsklingen:) Det är då jag mår bra. Vi har varit en sväng i Malmö och besökt Skånemässan. Alltid lika kul och förbluffande över att folk handlar det som säljs där. Då menar jag de lite mer utmärkande sakerna, vi kom hem med granatäpplevinäger, champanjevinäger och korv från Asmundtorp, hihi. Är vi lurade då? 
Idag har vi ägnat lite tid till bröllopet och fixat och donat. Nu väntar pizza, älsklingen är och hämtar den, och en bra film.
 
På tisdag gäller det, då ska jag börja ta mina stapplande steg tillbaks till min yrkesroll som sjuksköterska. Jag ska börja min arbetsträning på avd 123, hematologen, här på CSK. Önska mig lycka till.

KRAM
//Pernilla 


RSS 2.0