Hemma igen:)
eller ja vi kom hem i tisdagskväll, men dagarna har gått så fort att jag inte hunnit skriva förrän nu. Vi hade en helt fantastiskt underbar bröllopsresa i Rom:) Vet inte riktigt var jag ska börja att berätta om, men kan ju alltid börja med att berätta att hotellet var väldigt fint och vi mådde som en prins och prinsessa där. Personalen hade verkligen gott artighets- och charmkurser,hihi.
Ja Rom sen då, staden Rom, hur ska man kunna sammanfatta den?  Ja, det blir svårt men jag ska göra ett litet försök... Där finns otroligt måååånga fina byggnader, piazzor, skulpturer och fontäner. Vart man än tittar är det bara så vackert, men samtidigt ganska så mycket klotter på sina håll. I Rom är det mycket trafik och otroligt mycket vespor, men sanningen ska sägas att de är nog ganska så bra på att köra i trafiken. Som turist tog det ett par dagar innan man kommit in i "deras tänk" omkring t ex övergångsställe...det gällde att va bestämd och inte vela, så gick det bra.

Maten blir nästa kapitel, många säger att maten är underbar i Italien och Rom, men där håller vi inte riktigt helt med. Pizzorna var ok och pastan likaså, men inte mer. Kanske är vi kräsna men vi hade nog väntat hos lite bättre kvalitet på maten faktiskt. Och snabbt gick det med serveringen, ingen långmiddag här inte, hihi. Vinet var underbart:) fast vi höll oss mest till vatten och öl. Det var så varmt och det var lite svårt att hålla vätskebalansen vissa dagar. Den bästa middagen åt vi på en bakgata på en "riktigt italiensk" restaurang och de kunde knappt engelska, men laga mat kunde dem:)

Så kommer vi till lite av vad vi såg och upplevde i Rom...Vi bodde nära både Spanska Trappan och Fontana di Trevi. Spanska Trappan var kanske inte lika pampig som vi tänkt, men att gå i de kvarteren var mysigt och att gå förbi butiker som Gucci, Prada, Bvlgari och Armani hör inte till vår vardag precis.
Kvarteren omkring Fontana di Trevi och Pantheon är helt underbara och bara så Italienska. Där var det mysigt:) Fontana di Trevi är stor och väldigt vacker och extra kul att en svenska badat där:) Vilket sus det var av allt vatten... Riktigt pampigt var Pantheon... speciellt om kvällen.

Vi gjorde även två guidade turer. Första turen gick till Vatikanen och där var vi i Vatikanmuseumet, Sixtinska kapellet, Peterskyrkan och St. Petersplatsen. Intressant att få lite berättat och att få se alla målningar och konstverk. Peterskyrkan var väldigt mäktig. 
Andra guidade turen vi gjorde var på Colosseum, det är stort och imponerande när man tänkte på de som byggt det...Strosade genom Forum Romanum (gamla Rom) oxå. Jisses vad vi har gått mycket denna veckan i Rom, men det var enbart skönt fast lite varmt ibland.

Skulle kunna skriva hur mycket som helst om vår resa men tänkte låta lite bilder tala för sig själv:

   
                                            



Andreas vid "den hemliga dörren till Vatikanen"



     





Visst är han snygg, min man?:)


 

På väg hem till Sverige igen...
 

Borta bra med hemma bäst..visst är det så?!

Nu är det snart dags för lite middag i detta hemmet och lite slötittande på Golden League, denna veckan i Paris men förra veckan var det i Rom, precis som vi...

Massa kramar på er som läser
//Pernilla

p.s mina tankar går idag lite extra till min moster, Lisbeth som har brutit lårbenshalsen och ska ha opererats idag under eftermiddagen. Massa kramar till dig...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0