Feminint, Maskulint?
Ser precis på en dokumentär på femman. Blir lite funfersam och frustrerad .. Dokumentären handlar om bögar, lesbiska och transpersoner.

Min frustration handlar om varför media alltid visar fjollbögar, butchlesbiska och extremt könsneutrala wannabees som transpersoner.

Vart är alla vardagshomo? väldigt många av de lesbiska tjejerna man ser i tv är mer maskulina än Sylvester Stallone och nästan alla bögarna är mer femininia än Pamela Andersson, känns nästan som att en kille skall studera en riktigt butchig tjej och vara som henne .. ;) Ganska sjukt eller hur?

Varför kan inte en vanlig kille, en kille som du och jag känner visas på tv som bög. Varför är det så att en kille som klär sig "normalt" och beter sig "normalt" helt plötsligt när de "går ut ur garderoben" klä sig annorlunda och agerar annorlunda.

Det är inget fel att vara bög eller lesbiskt, men varför är bilden som ges så underlig. Precis som det finns män som misshandlar sina fruar finns det extremt fjolliga bögar. Men ibland är det trevligt att se och lyssna till vad normala hetero och bögar vill berätta...

Man pratar mycket om fördommar, men vilka jäkla förutfattade meningar får man om en kille sminkar sig mer än en hora från Praag, klär sig i tajta jeans och beteer sig som ingen kvinna någonsin skulle beteé sig... Kan man möjligen bli en homofob om man inte visste bättre .. Å andra sidan så finns ju dessa människorna, risken är man behöver undvika dem på någon fest ... Lika lite som man gillar en man som snackar om klitta och tuttar hela tiden ogillar man en kille som är för feminin, handlar inte homofobi utan om att man inte gillar allt för udda personer.. ;) That´s it.

//Mvh Andreas




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0